YILMAZ, ''2024 EMEKLİLER İÇİN ZOR BİR YIL OLDU''
Demokrasi ve Atılım Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 2024 yılının "Emekli Yılı" olarak ilan edilmesine rağmen emeklilerin yaşam koşullarında iyileşme sağlanamadığını belirtti.
Emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, hükümete çağrıda bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, açıklamasında emeklilerin ekonomik zorluklar nedeniyle günlük ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandığını ifade etti. Yılmaz, “Ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan emekliler, bugün maalesef hak ettikleri refah seviyesinden çok uzak. Hayat pahalılığı ve enflasyon, emekçilerimizi ciddi şekilde etkiledi. Huzurlu bir yaşam sürmeleri gereken bu dönemde, temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emeklilerimizin durumu hepimizi düşündürmeli” dedi. Emeklilerin satın alma gücünün düştüğüne vurgu yapan Yılmaz, “Her fırsatta ‘emeklimizi koruyoruz’ denilmesine rağmen, yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında emeklilerimiz ciddi şekilde mağdur oldu. Çarşıya pazara çıkamayan, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan bir emekli kitlesi var.
Emeklerimizin karşılığını adil bir şekilde almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yılmaz, çözüm önerilerine de değinerek, emekli maaşları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi ve intibak yasasının çıkarılması gerektiğini belirtti.Primlerini yıllarca ödeyen emeklilerimiz, adil bir ücret sistemi ve insanca bir yaşam talep ediyor. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak bu talepler karşılanmalı. 2025 yılının, emeklilerimizin huzur ve refah içerisinde yaşayacakları bir yıl olmasını umut ediyorum” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 02KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 032025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 04MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 05Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 06BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 07ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 08TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 09AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1032 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 11HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 12METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 13Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 14İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 15ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK




Henüz Yorum yok