“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
“HÜKÜMET HALKIN SESİNİ DUYMALI”
DEVA Partisi İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ekonomik sorunlara ve asgari ücret beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın halkın yaşam standartlarını yükseltecek düzeyde olması gerektiğini belirterek, “Milleti fakirleştirerek enflasyon düşmez” dedi.
“ASGARİ ÜCRET HALKIN ANA GELİR KAYNAĞI”
Asgari ücretin Türkiye’de birçok hanede alternatif bir gelir olmaktan çıktığını, ana geçim kaynağı haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi : “Asgari ücretin toplumun büyük bir kesimi için kritik bir önem taşıdığını görüyoruz. Ocak ayında yapılacak zam, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir ihtiyaçtır. Halkın alım gücünü artırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek zorundayız. Bu nedenle zam oranı, halkımızı rahatlatacak düzeyde olmalıdır” dedi. Halkın gerçek gündeminin, siyasetteki tartışmalardan ziyade temel geçim sıkıntıları olduğunu belirten Yılmaz, “Bugün ülkemizde beklenmedik siyasi açıklamalar gündemi meşgul etse de halkın gündemi çok daha basit ama bir o kadar da can alıcı. Akşam yemeğinde ne yenilecek?
Çocukların okulda simit çay alıp alamayacağı belli değil. Ay sonu faturalar nasıl ödenecek? Ekonomik şartlar, vatandaşlarımızı her geçen gün daha da zor bir yaşam tarzına mahkûm ediyor. Ekonomik reformların yalnızca matematiksel düzenlemelerle değil, adalet, özgürlük ve eğitim politikalarındaki iyileştirmelerle mümkün olabilir. Milleti fakirleştirerek enflasyonu düşüremezsiniz. Halkın ihtiyaçlarını görmezden gelmek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaz. Asgari ücretin alım gücünün artırılması, aynı zamanda toplumda güven duygusunu ve refahı da artıracaktır” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASTANE VE DOKTOR ATAMALARI MASAYA YATIRILDI
- 02BAŞKAN ÇETİN’DEN BAHÇELİ’YE ZİYARET
- 03ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
- 04BATMAN SONSÖZ GAZETESİ 13. YAYIN YILINA GİRDİ
- 0542 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0640 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 07“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 08ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 09KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 10PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 11BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 13TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 14“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 15ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”




Henüz Yorum yok