90 yaşında okuma-yazma öğreniyorlar
"Okuryazarlık Seferberliği" Batman'ın Sason ilçesinde de başladı.
İlçede Sason Kaymakamlığının destekleriyle ilçe merkez ve tüm köylerde 14 yaş üstü örgün eğitim çağı dışına çıkmış okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kendilerine en yakın okulda birinci ve ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlandığı belirtildi.
Okuma yazma kurslarına katılarak sınıfları gezen İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz, yaptığı açıklamada, başlatılan okuma yazma seferberliği bünyesinde 121 erkek ve 463 bayan kursiyere ulaşıldığını ifade etti.
Kaymakamlık olarak bu kursların en iyi şekilde sürdürülmesi için gerekli tüm gayretleri sarf ettiklerini aktaran Beyaz, "Özellikle kursiyerlerimize baktığımızda bayanların çoğunluğu oluşturması bizleri daha fazla mutlu etti. Hedefimiz okuma yazma alanında ülke ortalamasının üstüne çıkarak tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaş bırakmamaktır. Kurslarımıza baktığımızda 90 yaşında vatandaşlarımızın da okuma yazmaya istekli olmalarını görmek, okumanın yaşının olmadığını ve her yaşta okuma yazma bilmenin ne kadar elzem olduğunu göstermektedir. Özellikle okuryazar hale gelecek olan bayanlarımız artıkça örgün eğitimde okuyan çocuklarımızın da eğitimlerinde başarı çıtasını yükselteceği inancına sahibim." dedi.
Kurslarda başarı gösterenlere çeşitli ödüllerin verileceğini söyleyen Beyaz, "Kursu başarıyla bitirenlere okuryazar belgesinin yanında ilçe de kura ile ilk 5 kişiye ihtiyaçları doğrultusunda çamaşır veya bulaşık makinesi ile her kurs merkezinde dereceye giren birinciye elektrikli süpürge ikinci olana tencere seti ve üçüncü olana ütü ödülü vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 02EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 03ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 04KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 05BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 06Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 07YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 08METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 09GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 10VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 11VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 12İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 13PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 14BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 15AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ




Henüz Yorum yok