Çiftçilere 20 bin ceviz fidanı dağıtıldı
Batman merkez ve ilçelerindeki meyve bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 300 çiftçiye 20 bin adet "chandler" cinsi aşılı ceviz fidanı, düzenlenen törenle dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezinde yapılan fidan dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin ve çiftçiler katıldı.
Batman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımı yapılan ceviz fidanın maliyeti ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kudbeddin Tekin tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demir, Batman merkez ve ilçelerindeki 300 çiftçiye yüzde 70 hibe destekle 20 bin adet chandler cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Demir, "Bakanlığımızın genel bütçesi kaynağıyla merkez ve 4 ilçemize ceviz fidanı dağıtımını yaptık. Daha önce de sonbaharda ceviz ve fıstık fidanı dağıtımı yapılmıştı. Şu anda toplam 300 adet çiftçimize bu fidanlarımızı dağıttık. Bundan sonra da peyder pey dağıtımlarımız olacaktır. Bölgemizde fıstık ve cevize bir talep var. Biz bu anlamda çiftçilerimize katkı sağlamak istiyoruz. Fıstık ve cevizin bölgeye daha iyi adapte olabilen çeşitlerini seçerek teknik anlamda da destek sağlıyoruz." dedi.
Hibe desteğiyle ceviz fidanı almanın sevincini yaşadıklarını söyleyen çiftçi Yılmaz Yıkılmaz, "Bu tür desteklerin devam etmesini istiyoruz. Daha iyi verim alacağımız umuduyla ve çocuklarımızın geleceği için ceviz ve fıstık ekimine yöneldik." diye konuştu.
Devletin çiftçilere yönelik desteklerini artırması gerektiğini belirten bir başka çiftçi Süleyman Rüzgar, ise "Çiftçilere yönelik yapılan bu destekler güzel şeydir. Bu cevizleri Gercüş’ün Doruk köyüne götürüp, orada ekeceğim. Geleceğimiz için bu fidanları ekmeye başlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok