EKMEN “BATMAN’DA EKONOMİK VE SOSYAL TIKANMA DERİNLEŞİYOR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak Batman’da gerçekleştirdiği saha ziyaretlerinde tespit ettiği sorunları dile getirdi.
Tarım, hayvancılık, tekstil, ulaşım ve finansman gibi birçok alandaki yapısal sorunlara dikkat çeken Milletvekili Ekmen, çözüm çağrısında bulundu.
Milletvekili Ekmen, Batman’daki çiftçilerin ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek, “Çiftçilerimiz buğdayı maliyetinin altında satmak zorunda kaldıklarını, destekleme ödemelerini zamanında alamadıklarını söylüyor. En büyük sorun ise sulama projelerinin tamamlanmaması. Bu projelerin hayata geçirilmesi hem gıda enflasyonuna hem de yerel ekonomiye doğrudan katkı sağlayacaktır” dedi.
“ESNAF DENETİM BASKISI ALTINDA”
Batman’daki esnafların, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ani denetimlerden rahatsız olduğunu dile getiren Milletvekili Ekmen “Tüccarlarımız ve küçük esnafımız cezaya odaklı denetimlerden dolayı zor durumda. Faizlerin yüzde 60’a ulaştığı bu dönemde sermaye bulmak imkânsız hale geldi” şeklinde konuştu.
“KGF KREDİLERİ BATMAN’A UĞRAMIYOR”
Kredi Garanti Fonu (KGF) desteklerinin adil dağıtılmadığını söyleyen Milletvekili Ekmen “Diyarbakır, Mardin ya da Batman’a 100 milyon TL’lik bir kredi desteği açıklandığında, kimin alacağı o gece belli oluyor. Sabah gittiğinizde bankadan ‘limitimiz yok’ yanıtını alıyorsunuz” diyerek kredi erişiminde yaşanan haksızlıkları gündeme taşıdı.
“TEKSTİL SEKTÖRÜ KAN KAYBEDİYOR”
Batman’ın bir zamanlar önemli bir istihdam alanı olan tekstil sektörünün büyük bir gerileme yaşadığını belirten Milletvekili Ekmen “Artık bu sektör karın doyurmuyor. Üretim Mısır gibi ülkelere kayıyor. Bu da Batman’da işsizliğin artmasına neden oluyor” dedi.
“UÇUŞLAR PAHALI, TREN YOK”
Batman’daki uçak biletlerinin fahiş fiyatlarla satıldığını vurgulayan Milletvekili Ekmen “Aynı hafta Trabzon’a 900 liraya uçabilirken Batman’a 4.200 liraya bilet almak zorunda kalıyorsunuz. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Ayrıca limanlara doğrudan tren hattı bağlantısı bulunmamasının navlun maliyetlerini artırdığını belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok