"Okul Sütü Programı" Batman'da başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında Batman genelindeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından yapıldı.
Kültür Anaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sınıfları ziyaret ederek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıttı.
Süt dağıtımı sonrasında konuşan Kurtaran, daha iyi bir Türkiye'nin ve daha iyi bir geleceğin ancak sağlıklı nesillerle mümkün olabileceğini belirtti.
Kurtaran, "Bilindiği üzere 7'nci yılına giren bu uygulama Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) süt dağıtılacaktır. 'Okul Sütü Programı' hükümetimizin, çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yaptığı çalışmalardan biridir. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller yetiştirmekle mümkündür." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Güzellik Sektörü Sendika Çatısı Altında Güçleniyor
- 02Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 03ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 04YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 05ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 06ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 07YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 08BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 09Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 10ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 11SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 12EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 13BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 14ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 15BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR




Henüz Yorum yok