TEKSTİLCİ ESNAFI DESTEK İSTİYOR
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı farklı sektörden bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor. Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Başkan Çiftçi, “Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı şikayet ve talep da bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Tekstil atölyelerini hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Tekstil alanında istihdam sayısı 50 bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar ve sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor.
Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları kurumlarımız denetlesin işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin. Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır. Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir.
Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsa ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok