"Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar"
Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve Mali Sekreter Selim Altınkaynak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın ziyaretleri kapsamında İLKHA Batman İrtibat Bürosunu ziyaret etti.
Ziyarette basının önemine dikkat çeken Ekmen, ülkemizde basının hak ettiği değeri yeterince görmediğini söyledi.
Ekmen, “Gazeteciler bir ilin, ülkenin olmazsa olmazlarıdırlar. Dolayısıyla her kesimden gazetecileri desteklemek gerekir. Gazeteciler kamuoyunu bilgilendiriyor. Onları her şeyden haberdar ediyorlar. Gazeteciler çok önemli bir yer tutmalıdır. Çünkü basın halk için de devlet için de gereklidir. Bu kurumun basite alınmaması, sahiplenilmesi gerekir." dedi.
Emeklilerin hak ettikleri standarttı yakalayamadıklarını vurgulayan Ekmen, "Emeklilere yapılan bazı zamlar var. Emekliler için yapılanlar var; ama yeterli değildir. Emekliler ekonomik sıkıntı çekiyorlar. Emeklilere verilen zamlar seyyanen değildir. Zamlar yüzdelik hesabıyla verildiği için az maaş alan az alıyor, normal alan da normal alıyor. Bu da adil bir uygulama değildir." şeklinde konuştu.
Emeklilerin hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğine işaret eden Ekmen, "Biz emekliler, zamların seyyanen verilmesini istiyoruz. Emekliler bu ülkeye katkı sunmuş insanlardırlar. Birine az verip, diğerine çok para vermek doğru bir şey değildir. Biz buna karşıyız. Emeklilerin maaşlarının düzeltilmesini, standart birliğin yakalanmasını istiyoruz. Emekliler her şeyi hak ediyor. Maaşlarımız konusunda çok da huzurluyuz diyemeyiz. Yerel yönetimlerden de isteğimiz, emeklilere sosyal tesis yapılmasıdır. Büyükşehirlerde bunlar yapılmış, Batman'da bunu hak ediyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı
- 02KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
- 03Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde
- 04BİR DAMLA KAN, BİR ÖMÜR UMUT
- 05KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 06ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 07“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 08CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 09BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 10BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 12BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 13VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 14Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 15ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''




Henüz Yorum yok