YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
CAN DOSTLARIMIZIN ISINMA, BARINMA VE MAMA İHTİYACINI KARŞILIYORUZ
Batman Belediyesi, zorlu kış koşullarına rağmen kent genelinde sürdürdüğü temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra, can dostlarının yaşam mücadelesini kolaylaştırmaya yönelik örnek uygulamalara imza atıyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük hayvan bakım, tedavi ve rehabilitasyon merkezine ev sahipliği yapan Batman Belediyesi, dondurucu soğukların etkisini artırdığı kış aylarında sokak hayvanlarının sağlığını korumak amacıyla kapsamlı bir beslenme programı başlattı.
Bu kapsamda Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren merkezde bulunan 2500 ün üzerinde kedi ve köpeğin günlük mama miktarı %50 (yüzde elli ) oranında artırıldı.
Uygulamayla, hayvanların kar, buzlanma ve sert hava koşullarından en az düzeyde etkilenerek kış aylarını daha güvenli ve sağlıklı geçirmesi hedefleniyor.
Öte yandan Batman Belediyesi, hayvanlar için kullanılan mamaların üretimini de kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor.
Belediye, resmi kurumlar, lokantalar ve öğrenci yurtlarından arta kalan yemek artıklarını değerlendirerek ürettiği mamalarla hem sokak hayvanlarının gıda ihtiyacını karşılıyor hem de israfın önüne geçilmesine katkı sağlıyor. Bu sürdürülebilir yaklaşım, çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk anlayışıyla takdir topluyor.
Ağır geçen kış şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Batman Belediyesi, can dostlarının yalnız olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor.
Belediye yetkilileri, hayvanların korunması ve refahının artırılmasının sadece yerel yönetimlerin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek: “Onların sağlıklı ve güvenli bir ortamda beslenmesi önceliğimizdir” mesajını verdi.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok