Köylüler:
Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.
"100 yıldır buradayız"
Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız. Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.
“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”
Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok