YOĞUN BAKIMDA KAN DEĞİŞİMİ YAPILDI
ÇOCUK YOĞUN BAKIMDAN BİR İLK DAHA
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yaklaşık 1 yıldır kritik çocuk hastaların takibini yapıyor.
Çocuklarda ilk kez uygulanan yöntemleri ilimize ve hastanemize kazandıran çocuk yoğun bakımda yeni bir ilke daha imza atıldı. Tıp literatüründe Plazma Exchange olarak tanımlanan ve halk arasında Kan Değişimi olarak bilinen yöntem ilimizde ilk defa Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde başarıyla gerçekleştirildi. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr.Sinan Yavuz, "Kan değişimi işlemi çok ağır nörolojik hastalıklar, karaciğer bozuklukları, zehirlenmeler, kanama bozuklukları gibi durumlarda kullanılmaktadır. Hastadan alınan kirli ve hastalık nedenini oluşturan kan hücreleri vücuttan temizlenerek yerine taze hastalıksız kan hücreleri verilmektedir. İşlemin yapılabilmesi için kritik hasta takibi yapılabilen merkezler gerekmektedir.
Yoğun bakımımızda artık bu şekilde ciddi hastalıklar sevk edilmeden takip ve tedavi edilebilmektedir. Sadece büyük üniversite hastanelerinde yapılabilen bu işlemi biz ağır nörolojik problemi olan 15 yaşındaki hastamızda başarıyla 3 seans halinde uyguladık. Yoğun bakım sürecini atlatan hastamızın normal servise devrini planlamaktayız" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok