"Bir Medeniyet Projesi HÜDA PAR Parti Programı"
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, yönetim kurulu üyelerine yönelik "Bir Medeniyet Projesi; HÜDA PAR Parti Programı" başlığıyla bir panel düzenledi.
Salgın tedbirlerine riayet edilerek Sevgi Toplantı Salonunda düzenlenen panele, Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Moderatörlüğünü Ahmet Bereketli'nin yaptığı panelde, parti programından önemli konulara temas edilerek bilgilendirmelerde bulunuldu.
Panelist Muhammet Şerif Durmaz
"Kardeş kardeşine zulmetmez, onu yalnız bırakmaz"
Programda "Neden HÜDA PAR?" temasıyla bir konuşma yapan panelist Muhammet Şerif Durmaz, "Bizim medeniyet tasavvurumuzda, kardeş kardeşine zulmetmez, darda kaldığında onu yalnız bırakmaz. Bu değerleri yeniden ihya ve toplumu yeniden inşa etmek gerekir. Bu uğurda elimizden gelen çabayı sarf etmek, görevimizdir." ifadelerini kullandı.
"Parti programımız bir medeniyet projesidir"
Nasıl bir parti olduklarına değinen Durmaz, "Bize 'Siz nasıl bir partisiniz, kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki, biz İslam'ı ölçü alan, insanı ve adaleti önceleyen, siyasetin halka hizmet aracı olduğunu ifade eden bir siyasi partiyiz. Bizim düşüncemizde, halka hizmet etmek Hakka hizmet etmenin bir gereğidir. Bizim için önemli olan insandır, millettir ve memlekettir. Parti programımıza bakıldığında bunlar görülecektir. O yüzden, parti programımızın bir medeniyet projesi olduğunu söylüyoruz." şeklinde konuştu.
Panelist Şehmus Altıok
"Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir"
Bilginin ideolojik bir amaç için araç haline getirilmemesi gerektiğine dikkat çeken panelist Şehmus Altıok, "Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir. İdeal bir eğitimin önündeki en büyük engel ise bilginin yozlaşmasıdır. Yozlaşmanın asıl kaynağı ise toplum değerlerine öncülük eden bilginin dünyevi çıkar ve ideolojik amaç için bir araç haline gelmesidir." dedi.
Panelist Şükrü Bakır
"Engellilerin yeteneklerine uygun projeler geliştirilmeli"
Engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dair bir değerlendirme yapan panelist Şükrü Bakır ise şunları söyledi:
"Engelli bireylerin temel insani hakları olan sağlık, rehabilitasyon, eğitim ve istihdama erişimleri kolaylaştırılmalıdır. Yeteneklerine uygun projeler geliştirilmeli, kamu ve özel işyerlerinde engelli çalışma oranları yükseltilmelidir."
Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Binlerce yıllık mağaralar turizme açıldı
- 02BATMAN HAVALİMANI’NDAN ÇİFTE REKOR
- 03TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 04NARİN NASIROĞLU BİLİM MERKEZİ AÇILIŞA HAZIRLANIYOR
- 05“Okul Yolu, İrfan Yolu” Projesiyle okullar güzelleşiyor
- 06MUHTARLAR SAHADA, ÇÖZÜM MASADA
- 07MİNİK ELLER PARKLARI TEMİZLEDİ
- 08BATMAN’DAN ROBOSKİ İÇİN ADALET HAYKIRIŞI
- 09Mehmet Salih Kaplan: “Esnaf için yeniden yola çıktık”
- 10“BU GECE KARDEŞLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN FIRSATTIR”
- 11ARAÇ HIRSIZLIĞI OLAYINDA 2 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 12“2025 YILINDA TOPLUMSAL BARIŞ ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
- 13Esnafın güvenliği için indirim protokolü imzalandı
- 14Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 15BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR




Henüz Yorum yok