İş ilanına başvuru yoğunluğu
Batman'da İŞKUR'un toplum yararına programları (TYP) kapsamında işe alınacak 950 kişi için noter huzurunda kura çekimi başladı.
Batman İl Kültür Müdürlüğü Sinema Salonu'nda noter huzurunda, 950 kişinin 6 ay için işe alınması amacıyla kuralar çekildi. Kura çekimi sırasında salonda vatandaşların olmaması dikkati çekti.
Kura çekiminde ismi çıkacak olan 950 işçi, TYP kapsamında belediye, kaymakamlık ve diğer bazı kurumlarda 1 Temmuz'da işe başlayacak.
Noter yetkilileri tarafından çekilen kuralar, ilgili kurum yetkilileri, İŞKUR yetkilileri ile basının katılımıyla gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Polat, 950 kişinin alınacağı işe toplamda 8 bin 500 kişinin başvuru yaptığını söyledi. Polat; belediye, müftülük, Batman Orman İşletme Müdürlüğü, Batman İl Özel İdaresi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Batman İl Kültür Müdürlüğünde olmak üzere toplamda 950 personeli istihdam edeceklerini bildirdi.
Polat, "Noter kurasıyla ilgili, kurum ve yetkililerin iştirakiyle şeffaf bir şekilde Batman ilimize tahsis edilen toplum yararına programların noter çekimleri yapıldı. Toplam 950 kişilik bir toplum yararına program katılımcısı noter kurasıyla seçilip, bu isimler il müdürlüğümüze gönderilecektir. Kurada isimleri çıkan kişilerin 1 Temmuz itibariyle işe başlaması hedeflenmektedir." dedi.
Programa toplam 8 bin 500 başvurunun yapıldığını aktaran Polat, "Bu işçilerimiz belediye, üniversite, ildeki kurum ve kaymakamlıklarda çalışacaktır. Bu, toplam 6 aylık bir süreçtir. 31 Aralık'ta bu program son bulacaktır. Bu tür projelerle birlikte özel sektör projelerimiz de devam etmektedir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 02BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 03KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 04ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 05Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 06Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 07KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 08EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 09Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 10ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 11BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 12EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 13BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 14DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 15E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ




Henüz Yorum yok