"Kombiler balkonda değil mutfakta olmalı"
Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.
Son zamanlarda doğalgaz kullanımında artış yaşadığını belirten Abdurrahman İlgin, kombi kullananların en az 3 yılda bir bakım yaptırmaları ve bu cihazların balkona değil evin içine kurulması gerektiğini belirtti.
Alınması gereken tedbirlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinen İlgin, "En çok balkonlarda olan kombiler don olaylarında risklidir. Batman'a ilk doğalgaz geldiğinde kombilerin balkonda olmasını istediler. Sebebi de yer kaplaması ve risk nedeniydi ama en çok risk kombinin balkonda olmasıdır. Balkonlardaki kombilerin fişi çekilirse veya elektrik kesintisi yaşanırsa buz tutup patlıyor. Bu tür arızalar çok oluyor. Bu yüzden insanlar mağdur oluyor. Alım gücü olmayanlar için çok zordur. Kombiler 2 bin TL iken tamir olan parça bin TL'yi buluyor. Haliyle mağduriyetler yaşanıyor." dedi.
Kaçak elektriğin kombilere zarar verdiğini dile getiren İlgin, "Kombi arızaları veya patlamaları kaçak elektrikten de meydana geliyor. Kaçak elektrikte topraklamadan sıfırlamanın yerine elektrik veriliyor. Bu yüzden doğalgaz borusu ısınıyor ve patlamaya kadar gidiyor. Kombiler, kışın arıza vermemeleri için balkonlara değil mutfaklara kurulmalıdır. Don gibi doğal afetlerde fabrikalar cihazlara garanti vermiyor. Bu yüzden hangi parçası patlarsa patlasın garantiye girmiyor. Sıfır cihaz takılıyor. Bu da garantiye girmediği için müşteriler kendi karşılamak zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYEDEN 100 ÇİFTE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 02AFAD’DAN VALİ CANALP’A KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİYARETİ
- 03Petrolspor’dan deplasmanda altın değerinde galibiyet
- 04“KHK ve Kayyım uygulamaları toplumsal barışı zedeliyor”
- 05ÇİFTÇİ “GENÇLERİMİZİ MESLEKSİZLİĞE TESLİM ETMEYELİM”
- 066 BİN 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 07BESO BAŞKAN ADAYI UYANIK, PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
- 08BATMAN’DA EKONOMİDE VİTES YÜKSELTTİ
- 09ÇİÇEK’TEN PETROL-İŞ’E ZİYARET
- 10PWK YÖNETİMİNDEN YEREL DERNEKLERE ZİYARET
- 11Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 12Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 13“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 14KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 15BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”




Henüz Yorum yok