İş yeri yanan Suriyeli yardım istedi
Geçtiğimiz gün Batman’ın Yeni Mahalle Yunus Emre Caddesi üzerine bulunan Muhammed Hüseyin isimli Suriyeliye ait berber dükkânında yangın çıktı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, yangın nedeniyle dükkân içinde bulunan eşyalar ise kullanılmaz hale geldi.
Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Batman’a sığınan ve elindeki tüm parasıyla açtığı berber dükkânıyla kendisinin ve ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Suriyeli Muhammed Hüseyin, dükkânının yanmasıyla mağdur olduğunu belirterek, yetkililerden destek istedi.
"Paramız yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz"
Tüm sermayesinin yangında kül olduğunu ifade eden Hüseyin, “Ben Suriye’nin kamışlı şehrinden savaştan kaçıp buraya geldim. Orada da berberlik yapıyordum. Buraya geldiğimde de burayı açtım. En azından burayı işleterek ekmek yiyebiliyorduk. Eşim de terzilik yapıyordu. Hamile olduğu için bu berber dükkânı ile kendimize bakıyorduk. İş yoktu, kârda etmiyorduk, en azından ekmeğimizi çıkarıp şükrediyorduk. Bu bela geldi başımıza, dükkânımızın hepsi yandı. Paramız da yok, bu masrafın altından nasıl kalkacağız bilemiyoruz. Devlet bize yardımcı olursa, çok iyi olur.” dedi.
"Varımız yoğumuz bu dükkândı"
Çok zor durumda olduğunu aktaran Hüseyin, “Halkımız veya devlet bize yardım ederse çok güzel olur. Dükkânın içindeki her şey yandı. Fön makineleri, malzemeler, koltuklar hepsi yandı. Varımız yoğumuz bu dükkândı. Zaten kirasını zor ödüyoruz, malzemelerde pahalı nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir çocuğum var, birisi de Allah kısmet ederse olacak. Hem evin kirası hem de dükkânın kirası 800 TL veriyorum, çok zor. İş olsa normaldir, yapabilirdim. Fakat iş olmadığı için yapacak gücüm yok. Boyası, malzemeler, koltuğu, malzemeleri nereden getireceğiz, para olmayınca. Çok zor durumdayız, yardım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 02CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 0328 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 04Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
- 06Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde
- 07BİR DAMLA KAN, BİR ÖMÜR UMUT
- 08KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 09ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 11CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 12BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 13BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 14İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 15BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ




Henüz Yorum yok