SÜRÜCÜLERE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ VERİLDİ
Batman Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü otobüs şoförlerine yönelik ‘stres yönetimi’ ve ‘öfke kontrolü’ teknikleri konularında dönüşümlü olarak 4 gün boyunca eğitim gerçekleştirdi.
Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nde görevli 185 otobüs şoförüne, vatandaşlarla sürekli etkileşim içinde bulunmaları sebebiyle, görev esnasında karşılaştıkları kriz ve stres durumlarını yönetme konusunda deneyim kazanmaları ve ruhsal sağlıklarını korumaları için Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog tarafından; zor insanla diyalog, stres yönetimi ve öfke kontrol teknikleri konularında eğitim gerçekleştirildi. Direksiyon başında yoğun tempoyla çalışan otobüs şoförlerine, kendileriyle barışık olması için bu eğitimlerin verildiğini ifade eden Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, “Bir şehir o ilin şoförünün hal ve hareketleriyle değerlendirilir. İlimize gelen yerli ve yabancı konukların karşılaştıkları ilk kişi taksi ve minibüs esnafı veya otobüs şoförüdür. Şoför düzgün konuşuyor, temiz kıyafetli ise o memleketin tamamı, şoförün kıyafet ve konuşmasıyla değerlendirilir. Biz de Batman Belediyesi olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm otobüs şoförlerimize eğitim vermeyi uygun gördük, çünkü onlar belediyemizin birer aynası konumundadır” ifadelerine yer verdi.
Aldıkları eğitimin oldukça faydalı olduğu belirten belediye otobüs şoförleri, yolculardan da saygı ve anlayış beklediklerini, ‘günaydın’, ‘iyi günler’ tarzında iyi temenniler duymak istediklerini belirterek: “Mesleğimiz gereği tüm gün direksiyon başındayız. Yoğun trafik içerisinde, ufak problemlerin birikmesiyle stresli olabiliyoruz, fakat verilen eğitim sayesinde stresin üstesinden gelmeyi öğreneceğiz, vatandaşlarımızdan da karşılıklı anlayış ve saygı bekliyoruz, inşallah birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok