CHP, 81 İLDE ORTAK AÇIKLAMA YAPTI
CHP, eğitim öğretim döneminde ikinci yarıyılın başlamasına ilişkin açıklama yaparak, eğitimdeki sorunları güdeme getirdi.
CHP’nin 81 ilde gerçekleştirdiği açıklama, Batman’da da yapıldı.
Açıklamada “Çocuklar için en güvenilir alanlardan biri olması gereken okullar, maalesef birçok kaza, yaralanma, şiddet ve ölüme sahne oluyor. Öyle ki, 2 Eylül’de birinci sınıfa başlayacak olan Miray Aslan çocuğumuz okul bahçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 16 yaşındaki Mehmet Eren Parlak, arkadaşı tarafından okulda tabanca ile vurularak öldürüldü. Sibel Turan öğretmenimiz iş güvenliği ve yeterli personel olmadığı, İbrahim Oktugan öğretmenimiz ise okul güvenliği olmadığı için hayatını kaybetti. Bu hafta aynı zamanda 6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ikinci yıl dönümü.
Depremde sağlam kalan okullar, kamu kurumları tarafından kullanılmaya devam etti, bu da imkânsızlıklar içerisinde verilmeye çalışılan eğitimi, birleştirilmiş okullarla daha da zora soktu. Enkaz kaldırma çalışmaları sonlanmadı. Asbest, çevre, su, hava ve toprak kirliliği devam etti. Çocuklarımız eğitim hakkına erişimde sıkıntı yaşadı çünkü ulaşım sorunu hala çözülmedi. Geçtiğimiz dönem çocuklar, öğretmenler, yöneticiler, eğitim çalışanları, veliler kısacası eğitimin tüm paydaşları ve ülkemiz için zor bir dönem oldu. Okullar fiziki olarak eğitime uygun hale getirilmedi, temizlenemedi. Çocuklarımız nitelikli eğitim alamadı, okulların güvenliği sağlanamadı” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 02Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 03Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 04UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 05Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 06Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 07ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 08YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 09BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 10Hasankeyf’te zeytin devrimi
- 11SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
- 12HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA ZİYARET
- 13BATSO, Sürücü Kursları ve Sigorta Acenteleriyle buluştu
- 14BARIŞ ANNELERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
- 15BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”




Henüz Yorum yok