Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın talimatıyla hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk ve tek Sürücü Akademisi sürücü adaylarının kullanımına açıldı.
Batman Valiliği öncülüğünde, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 50 dönümlük alanda kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Sürücü Akademisi, sürücü adaylarının hizmetine girdi.
Proje, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla hayata geçirildi. Akademinin amacı, sürücü adaylarının teorik bilgilerini pratikte pekiştirmesini sağlayarak trafik kazalarının önüne geçmek. İstatistiklere göre, otomobil sürücülerinin ehliyet aldıktan 1-2 yıl içinde yüzde 46’sı, motosiklet sürücülerinin ise yüzde 64’ü kazaya karışıyor.
OTOMOBİL VE MOTOSİKLET İÇİM ÖZEL PARKURLAR
Otomobil parkurunda; paralel park alanı, L (sağa dönüş) park alanı, geri manevra eğitim alanı, yüzde 7 ve yüzde 15 eğimli rampa alanı, dönel kavşak, sinyalizasyonlu kavşak, trafik levhalı kontrollü kavşak, yaya geçidi ve S virajlı yol eğitim alanı yer alıyor. Motosiklet parkurunda ise; slalom sürüş, 8 dönüş alanı, düz sürüş ve engelden kaçış, hızlanma ve ani duruş alanı, S viraj, U dönüş, T dönüş ve dairesel dönüş alanı bulunuyor. Yetkililer, sürücü adaylarının akademi pistinden faydalanabilmesi için 0 530 253 05 93 numaralı telefondan randevu alması gerektiğini belirtti. 10 aracın aynı anda eğitim alabildiği tesiste, her kursiyere 1 saatlik eğitim imkanı sunuluyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok