UYUM BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
‘Yerelde Uyum Buluşmaları’nın 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi
Göç İdaresi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile düzenlenen Uyum Buluşmalarının 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi.
Uyum buluşmalarının, Türkiye'de yaşayan yabancıların uyum faaliyetlerini arttırmak, sunulan hak ve hizmetler ile beraber yükümlülükler hakkındaki bilgilendirme yapmak ve iki topluluk üyeleri arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Programın açılışında konuşan Batman İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarıyla birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda kendini güncelleyen bir kurum olduğunu söyledi.
Göç İdaresi Başkanlığının aynı zamanda yaklaşık 5 milyonun üzerinde yabancıya hizmet verdiğini aktardı.
Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının yabancıların ülkeye girişi, kayıt altına alınması, kamu düzeni açısından problem oluşturabilecek yabancıların sınır dışı edilmesi ve insan ticareti mağdurlarının korunması alanında olmak üzere birçok alanda faaliyetine devam ettiğini anlattı. Tokmak, "Yürütmüş olduğumuz hizmetlerde; her bir yabancıyı birer gönül elçisi olarak görmekte ve vatandaşlarımız ile uyumuna büyük önem vermekteyiz." dedi.
Toplantıda yabancılara yönelik uyum faaliyetleri ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, sorun ve ihtiyaç konuları görüşüldü.
Kurum yöneticileri tek tek söz alarak, yabancılara yönelik hizmet ve faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların soru, cevap ve önerilerin sunulması ile sona erdi.
Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda iki oturumlu olarak düzenlenen programa; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, IOM Program Yetkilisi Hazal Öz, Göç İdaresi Başkanlığı Göç Uzmanı İsmail Aslan, kurum amirleri ve göçmenler katıldı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 02ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 03BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 04Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 05OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 09CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 102 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 11Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
- 12İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 13BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 14VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 15GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ




Henüz Yorum yok