Özlenen tablo
Özlenen tablo…
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’nin, Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesinde çekilmiş görüntüleri, Türkiye siyaseti açısından umut vaat etti.
İKİ FARKLI PARTİ, BİR TAZİYEDE BULUŞTU
HDP’li Vekil Mehmet Ali Aslan, Kasım ayında hayatını kaybeden Milletvekili Hamidi’nin amcasının oğlu Seyyid Şeyh Abdullah Hamidi’nin taziyesine katılarak, Milletvekili Hamidi ve Şeyh'in Ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Mecliste farklı partiler arasında kavgaların gündeme geldiği süreçte, Batmanlı iki vekilin aynı yası paylaşmaları, Batman, Türkiye ve Meclis çatısı altında birliktelik ve beraberlik duygularının hâkim olabileceği mesajlarını verdi.
TAZİYELER ÜZERİNDEN AYRIŞTIRICI DİL KULLANMAK, DİNİMİZE SAYGISIZLIK
Batman Milletvekili Aslan, Türkiye’de son 2 yılda, şiddetli bir kutuplaşma ve ötekileştirme yaşandığını belirterek “Bunu toplum olarak kırmalıyız. Toplum, yöneticilerin, kanaat önderleri ve siyasetçilerin ağzına bakıyor. Ortak yas ve ortak sevinçlerde buluşmak, halkın, kendi iradesiyle seçtiği siyasetçilerin ve kanaat önderlerinin görevidir. Taziye kültürü, insanlığın var oluşundan, Hz. Âdem’den bu yana olan bir kültür. Halk tarafından göreve getirilmiş kişiler olarak bize düşen şey, bu kültürü yaşatmaktır. Kaldı ki zaten âlimlere karşı bir sorumluluğumuz var. Şeyh Abdullah, vefat etmeden uzun yıllar önce tanıyordum. Diyaloga, sulh ve selamete, barışa önem veren, birçok kavga ve kan davasını aracı olarak bitirmiş bir insandı. Faklı din ve dillere yaklaşımı, insaniydi, medeniydi. Böyle değerli insanlara sırtımızı dönmemiz, taziyelerine katılmamamız ahlaki değildir, dini ve insani değildir. Hangi dinden, inançtan, siyasi partiden olursa olsun taziyeler üzerinden ayrıştırıcı dil kullanmayı, şiddetle kınıyorum” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSUYLA ÖNEMLİ İSTİŞARE…
- 02KAPLAN, ''ESNAFIN YANINDA OLDUK''
- 03Yedi Hilal’in 8. Bölge Toplantısı Batman’da Gerçekleştirildi
- 04SAADET PARTİSİ’NDEN “ORTAK AKIL – GÜÇLÜ ŞEHİR” ÇALIŞTAYI
- 05YAŞAR KEMAL KENT PARKI’NDA ÇİMLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 06“ESNAF BU ODANIN YÜKÜ DEĞİL, ASIL SAHİBİDİR”
- 07BATMAN BELEDİYESİ 21 İŞ MAKİNESİ, 14 EKİP VE 185 PERSONEL İLE SABAHLADI
- 08BATMAN TURİZMİ 2026’YA GÜÇLÜ GİRİYOR : “HEDEFİMİZ REKOR BİR SEZON”
- 09AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 10PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 11BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 12ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 13Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 14Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 15TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek




Henüz Yorum yok