“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
Batman Valiliği organizasyonunda; Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay Mahallesi’nde start aldı.
.jpeg)
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kişilerin yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında başlatılan ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı.
Çocuklarla birlikte kahvaltı yapan Vali Canalp’e, eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti.
BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ
Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini, tavandan tabana yayarak tüm yaş grubu öğrencileri için yemek ve kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Batman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum; Taziyeevi Türkiye’de her yerde var ama taziyeevinin tüm ihtiyaçlarının tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40 bin ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.
3 BİN 450 ANAOKUL ÖĞRENCİSİNE KAHVALTI DESTEĞİ
Sosyo-ekonomik, gelişmişlik endeksine göre yapılan değerlendirmeler sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda en fazla dosyası bulunan vatandaşların yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında yapılan tespit sonucu, kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi ve ana sınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Camiye giderken araba çarpan kişi hayatını kaybetti
- 02BATMAN’DA TARIMSAL ÜRETİM GÜÇLENİYOR: DENETİMLER SIKI, YATIRIMLAR ARTIYOR
- 03“Esnafın Yanında Olan Bir Oda Anlayışını İnşa Ettik”
- 04BELEDİYEDEN 100 ÇİFTE ÇEYİZ DESTEĞİ
- 05AFAD’DAN VALİ CANALP’A KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ ZİYARETİ
- 06Petrolspor’dan deplasmanda altın değerinde galibiyet
- 07“KHK ve Kayyım uygulamaları toplumsal barışı zedeliyor”
- 08ÇİFTÇİ “GENÇLERİMİZİ MESLEKSİZLİĞE TESLİM ETMEYELİM”
- 096 BİN 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
- 10BESO BAŞKAN ADAYI UYANIK, PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI
- 11BATMAN’DA EKONOMİDE VİTES YÜKSELTTİ
- 12ÇİÇEK’TEN PETROL-İŞ’E ZİYARET
- 13PWK YÖNETİMİNDEN YEREL DERNEKLERE ZİYARET
- 14Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 15Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor




Henüz Yorum yok