“CAMİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, camilerin elektrik borçları nedeniyle yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'daki camilerin elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen camilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Cuma namazı çıkışında cami cemaatiyle görüşen Şahin, camilerin elektrik masraflarının devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Şahin, camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı kurumlar olduğunu hatırlatarak, "Devlet bütün kurumlarının elektrik borçlarını öderken, camilerin borçları neden halka yükleniyor?" dedi. Bu konuda daha önce Batman İl Müftüsü ve Valilik ile görüşmeler yaptıklarını ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Şahin, yerel seçimlerde de cami ve medreselerin elektrik, aydınlatma ve ısıtma masraflarını belediyenin karşılayacağı vaadini verdiklerini hatırlattı. Şahin, cami imamlarının sürekli olarak cemaatten para istemek zorunda kaldığını belirterek, bunun onları rencide ettiğini ve camiye olan ilgiyi olumsuz etkilediğini söyledi. "Her şeye para varken, camilerimizin giderlerinin halktan istenmesi yanlıştır. Bu durum imamlarımızı zor durumda bırakıyor ve cemaatin camiye olan ilgisini azaltıyor" dedi.
Şahin, sorunun çözülmesi için HÜDA PAR olarak ilgili kurumlarla girişimlerde bulunduklarını ancak yetki kendilerinde olmadığı için çözümde etkili olamadıklarını ifade etti. Şahin, iktidar vekilleri ve ilgili kurum yetkililerine seslenerek cami ve medreselerin elektrik borçlarının bir an önce çözülmesini talep etti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 02MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 03İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 04İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 05MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 06BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 07BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 08KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI
- 09MİNİKLER İÇİN 3 YENİ KURS
- 10KENT GENELİNDE YAĞIŞ SONRASI PIRIL PIRIL TEMİZLİK
- 11YAĞIŞ YOLU ÇÖKERTTİ
- 12700 GRAM DOĞAN BEBEK 4 AY SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
- 13ŞEHİT ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN DUALAR EDİLDİ
- 14TUNÇ’TAN SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
- 15BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU




Henüz Yorum yok