Ramazan’ın ilk gününde fırınlarda yoğunluk yaşandı
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip Coronavirus salgını nedeniyle zor bir süreçten geçiliyor. Ekonominin ciddi zarar gördüğü, esnafın iş yapamadığı, çoğu insanın işinden olduğu bu süreçte, sıcaklığa rağmen mesai yapan fırıncılar, bir yandan halkın ihtiyacını karşılarken, bir yandan da oruçlarını tutmayı ihmal etmiyorlar.
Gün içerisinde gelen siparişleri iftara saatler kala yetiştirmeye çalışan fırıncılar hem oruçlu hem de yoğun bir mesaiyle tüm zorluklara rağmen, Ramazan ayının zahmeti yanında rahmetinin daha bol olduğunu belirtti.
Covid-19 salgını süresince aldıkları önlemler ve yaptıkları hizmetleri anlatan 40 yıllık fırın işletmecisi Ramazan Okay, “Amca mirası olan fırınımızda 40 yıldır hizmet veriyoruz. Ramazan ayının ilk günü çok şükür iyi başladı. Batmanlı haklımıza elimizden geldiği kadar güzel ve kaliteli bir ekmek çıkarmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında orucumuzu tutmakta zorlanmamıza rağmen tutuyoruz elhamdülillah. Özellikle ateşin olduğu ekmek pişirme kısım gerçekten çok sıcak ve zorlayıcı. Çalışan arkadaş bir nebzede rahatlaması için klima çalıştırıyoruz. Klimaya rağmen genelde çok sıcak geçiyor. Orucun etkisi de büyük. Her şeye rağmen orucumuzu tutacağız.” dedi.
Her gün yapılan ekmeğin pişirme sürecini anlatan Okay, şunları söyledi:
“İlk etapta kazanın içine suyumuzu koyuyoruz. Sonra unumuzu döküyoruz ve kazanımızı çalıştırıyoruz. Kazanımız 45 dakika çalışıyor. Hamur beyaz rengi aldığında tuzu hamurumuza katıyoruz. Beş dakika daha hamur yoğruluyor. Ardından mayamızı hamura ekliyoruz. Kazanımızı 5 dakika daha çalıştırıyoruz. Bu adımlardan sonra hamurumuz kıvamını almış oluyor. Fırınlarda hamur fazla bekletilmiyor. Sadece sepetlerin içinde dinlendiriliyor. Bu şekilde ekşitiliyor. Hamur kesme, yuvarlama makinelerimiz var bunların sayesinde işlerimiz daha kolay. Ardından kasalara dizerek yaklaşık 1-2 saat kadar bekletiyoruz. Ardından pişirmeye hazır hale geliyor.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok