İş ilanına yoğun başvuru
Batman'da İŞKUR'un, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 690 kişi için, binlerce vatandaş başvurdu.
22 Eylül’e kadar devam edecek başvuruların ardından, başvurusu kabul edilen 690 kişi, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak 10 Ekim’de işe başlayacak.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladı. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise, işsizlik oranını bir kez daha gözler önüne serdi.
İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tür projelerin önemli olduğunu fakat işe alımdaki sayının çok düşük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.
Defalarca iş başvurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir işe yerleşemediğini vurgulayan vatandaşlardan Hadi Gök, “6 seferdir İŞKUR’a başvurmama rağmen ismim çıkmadı. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İnşaatlarda günübirlik çalışmaktayım. Çocuklarım için İŞKUR’a başvurdum ve buraya geldim. İnşallah bu sene ismim çıkar. Yalnız bu sene geçen seneye göre iş alımı sayısı çok düşüktür. Sayının az olması bizi üzüyor. Sayının artırılmasını istiyoruz.” dedi.
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 Eylül’e kadar yapılacak iş başvurularının yaklaşık 10 bin kişiyi bulabileceğini belirttiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok