Minibüsçülerden Kudüs'e destek
Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalci siyonistlerin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına bir tepki de Batmanlı minibüsçülerden geldi.
Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili kararına tepki gösteren Mobil Hattı minibüsçüleri, minibüslerine "Kudüs İslam'ın Başkentidir" pankartları asarak, Kudüs'e desteklerini belirttiler.
ABD'nin kararını kınayıp protesto ettiklerini söyleyen minibüsçüler, İLKHA muhabirine, kararı tanımadıklarını, Kudüs'ü İslam'ın başkenti olarak gördüklerini ifade ettiler.
Kudüs'ün tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu aktaran Mobil Hattı Başkan Vekili Seyithan Durmaz, "ABD'yi kınıyoruz. Kudüs'ü işgalci siyonistlere bırakmayacağımızın tepkisini gösteriyoruz. Bütün araçlarımıza Kudüs pankartı taktık. Kudüs'e desteğimizi sunmak için bu pankartı astık. Kudüs İslam'ın başkentidir." dedi.
Emperyalist ABD'nin Kudüs ile ilgili kararına tepki gösterip, kararı tanımadıklarını vurgulayan minibüsçülerden Şehmus Can, "Sarı domuzun Kudüs'ü israilin başkenti ilan etmesine büyük bir tepki gösteriyoruz. Zaten israil diye bir devlet yoktur. Kudüs Müslümanların üçüncü büyük Harem-i Şerifi'dir. Biz de toplu taşıma araç şoförleri olarak 'Kudüs İslam'ın Başkentidir' pankartları asarak Kudüs'e desteğimizi sunmak istedik. Kararı kınıyoruz, kabul etmiyoruz. Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs kutsal bir mekândır, bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs yalnız değildir. Biz tepkimizi ortaya koyduk, başka yerlerden de tepki bekliyoruz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok