“650 BİN NÜFUSLU BATMAN’DA HÂLÂ TIP FAKÜLTESİ YOK”
Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, Batman’a acilen bir Tıp Fakültesi kazandırılması ve kurulması planlanan Öğretmen Akademisi’nin Batman’da hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
“650 BİN NÜFUSLU BATMAN’DA HÂLÂ TIP FAKÜLTESİ YOK”
Memur-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, komşu iller olan Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Bitlis’te Tıp Fakülteleri bulunmasına rağmen, 650 bin nüfusa yaklaşan Batman’da hâlâ bir Tıp Fakültesinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.
Batman halkının sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sorunlar yaşadığını belirten İl Başkanı Önlü, özellikle ileri tedavi ve uzmanlık gerektiren durumlarda vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kaldığını kaydetti. “Bu durum hem vatandaşlarımız için mağduriyet oluşturmakta hem de Batman’ın gelişim sürecini sekteye uğratmaktadır” dedi.
ÖĞRETMEN AKADEMİSİ TALEBİ
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulacağı açıklanan Öğretmen Akademisi’nin Batman’a kazandırılmasının da eğitim camiası açısından hayati önem taşıdığını ifade eden İl Başkanı Önlü, genç nüfus potansiyeli, bölgesel konumu ve eğitimdeki yapısal sorunlar nedeniyle Batman’ın bu akademiye en çok ihtiyaç duyan illerden biri olduğunu söyledi.
Şehmuz Önlü, siyasetçilere, bürokratlara ve tüm karar vericilere seslenerek şu çağrıda bulunarak “Batman’a acilen Tıp Fakültesi kazandırılmalıdır. Açılacak olan Öğretmen Akademisi’nin Batman’da kurulması için gerekli adımlar atılmalıdır.
“Batman halkı, bu taleplerin yalnızca bir istek değil, zorunlu bir ihtiyaç olduğunun altını çizmektedir. Bizler, Batman’ın geleceği için atılacak her adımı desteklemeye hazırız.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 02“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”
- 03Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
- 04KAPLAN, ''ESNAF İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ''
- 05SÖMESTR TATİLİNDE MİNİKLER TİYATRO İLE BULUŞACAK
- 06Nasıroğlu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Batman’ın Önceliklerini Masaya Yatırdı
- 07Mor Kiryakus Manastırı’nda Uygulamalı İnceleme
- 08TAYBET İNAN’IN FAİLLERİ BATMAN’DA SORULDU
- 09Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 10Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 11ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 12Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 13Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 14Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 15“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor




Henüz Yorum yok