SAĞLIK UÇUŞLARINDA KRİTİK ÜS: BATMAN HAVALİMANI
Batman Havalimanı, hava yolu ulaşımına sağladığı katkıların yanı sıra sağlık alanında da Batman ve çevre iller için hayati bir görev üstleniyor.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans uçak ve helikopterlere ev sahipliği yapan havalimanı, acil vakalarda ağır hastaların hızlı ve güvenli şekilde sevk edilmesinde kilit rol oynuyor.
Özellikle kış aylarında ulaşımın zorlaştığı dönemlerde ve riskli sağlık vakalarında, kırsal bölgelerdeki hastaların ileri sağlık merkezlerine nakli Batman Havalimanı üzerinden gerçekleştiriliyor. 24 saat kesintisiz hizmet veren havalimanı, ambulans helikopter ve uçak operasyonlarıyla zamanla yarışılan durumlarda sağlık ekiplerine büyük kolaylık sağlıyor.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Batman Havalimanı Müdürü Tacettin Turgut, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “2025 yılı içerisinde 53 ambulans uçak ve 7 ambulans helikopter olmak üzere toplam 60 sağlık uçuşuna ev sahipliği yaptık. 2018–2025 yılları arasında ise Batman Havalimanı binin üzerinde sağlık operasyonunda aktif rol aldı” dedi.
Batman Havalimanı’nın, sağlık alanındaki bu kritik göreviyle bölgenin sağlık altyapısına önemli katkılar sunmaya devam edeceğini belirten Turgut, acil sağlık hizmetlerinde havalimanının üstlendiği rolün her geçen yıl daha da güçlendiğini ifade etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05BATMAN’DAN DİREKT ŞEVVAL UMRESİ UÇUŞU
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok