9 KİŞİ TUTUKLANDI!
9 KİŞİ TUTUKLANDI!
Geçtiğimiz günlerde sanal dolandırıcılara yönelik Batman merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 47 şüpheliden 9’u tutuklandı.
Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; kişilerin sosyal medya hesaplarını ‘Phishing (Oltalama)’ ve ‘Sosyal Mühendislik’ yöntemleriyle ele geçirerek, başkalarına ait kimlik, banka/kredi kartı ve mobil bankacılık şifre verilerini temin eden ve bahis siteleri, çevrimiçi oyun platformları ve aracı banka hesapları üzerinden, vatandaşları mağdur eden, internet üzerinden dolandırıcılık faaliyetleri yürüten şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik 8 Şubat tarihinde Batman merkezli 11 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.
SUÇ UNSURLARI DA BULUNDU
Batman’da gerçekleştirilen "Sanal Vampirler 72 Operasyonu"nda 39 şüpheli şahıs, İstanbul, Edirne, İzmir, Van, Isparta, Muğla, Mersin ve Sakarya illerinde ise 8 şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 47 şüpheli şahsın yakalandığı belirtilen açıklamada, operasyon kapsamında 148 dijital materyale ve 55 suç unsuruna el konulduğu anımsatıldı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen 2 aylık çalışmanın sonucu başlatılan tahkikat kapsamında, 76 vatandaşın sosyal medya hesaplarının ele geçirildiği ve çeşitli meblağlarda dolandırıldığına ilişkin muhtemel faillerin tespitinin yapıldığı ve 70 internet dolandırıcılığı olayının aydınlatılmasına dair bulguların elde edildiği kaydedildi.
ÇOĞU BATMAN'DAN
Operasyon kapsamında yakalanan 47 şüpheliden 7’sinin Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınarak serbest bırakıldığı bildirilen açıklamada, 32’si Batman’da ve 8’i il dışında olmak üzere yakalanan 40 şüpheli şahsın işlemlerinin tamamlanmasının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edildiği ifade edildi. Adli makamlara sevki yapılan 40 şüpheli şahıstan 18’inin savcılıktan ifadesi alınarak serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, 13’ü mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 9 şahsın ise tutuklandığı kaydedildi. Şüpheli şahsılara ve mağdur olan vatandaşların tespitine yönelik yürütülen tahkikatın ise devam ettiği bildirildi.
Etiketler : #KİŞİ,#TUTUKLANDI!,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok