HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
Dicle Elektrik, Hasankeyf’in turizm potansiyeline uygun şekilde güçlü ve sürdürülebilir enerji altyapısı oluşturmak için kapsamlı bir yatırım planı hazırladı.
2025 yılı içinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar, 24 köyde elektrik hizmetinin kalitesini yükseltecek. Turistik değeri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Batman’ın Hasankeyf ilçesi, Dicle Elektrik’in bölgeye yapacağı yeni yatırımla daha güçlü ve kesintisiz enerji altyapısına kavuşacak. Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, 2025 yılı yatırım planları kapsamında Hasankeyf kırsalında yer alan 24 köyde toplam 40 milyon TL’lik şebeke güçlendirme yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yapılacak çalışmaların tanıtımı ve yerel paydaşlarla istişare amacıyla düzenlenen çalıştayda, yatırımın bölge halkına sağlayacağı katkılar ele alındı.
YATIRIMLARLA BÖLGENİN SOSYAL VE EKONOMİK GELİŞİMİ DESTEKLENECEK
Dicle Elektrik’in yatırımlarını anlattığı çalıştay, aynı zamanda Hasankeyf Kaymakamlığı görevini de yürüten Batman Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak başkanlığında gerçekleştirildi. İlçeye bağlı 24 köy muhtarının da katıldığı toplantıda konuşan Dicle Elektrik Gercüş ve Hasankeyf İlçe Yöneticisi Gökhan Tan, yatırımın yalnızca enerji altyapısını değil, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimini de destekleyeceğini ifade etti. Tan “Amacımız, Hasankeyf’in kırsal mahallelerine en kaliteli ve sürdürülebilir enerji hizmetini sunmak. Bu doğrultuda imkânlarımızı seferber ederek 40 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
MUHTARLARDAN YATIRIM MEMNUNİYETİ
Çalıştayda Dicle Elektrik yetkilileri tarafından teknik detayları paylaşılan yatırım kapsamında sahada yürütülecek faaliyetler ve zaman planlaması da muhtarlarla paylaşıldı. Aynı zamanda köy muhtarlarının talepleri ve önerileri de dinlenerek yatırım planına katkı sağlandı. Katılımcı muhtarlar ise yapılan bilgilendirme ve planlanan yatırımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yapılacak bu hizmetlerin bölge halkının yaşam kalitesini artıracağı görüşünü paylaştı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok