20 YILLIK HUSUMET SON BULDU
Batman'da 20 yıllık husumet sona erdi
Batman'da 20 yıldır aralarında husumet olan Gün ve Öget aileleri, Şeyh Selman Bağdu’nun girişimleriyle barıştırıldı.
.jpg)
Gün ve Öget aileleri arasında 20 yıl önce İstanbul’da yaşanan tartışma sonucu Mecit Öget hayatını kaybetmişti. Kanaat önderi Şeyh Selman Bağdu’nun girişimiyle aileler Rezidans düğün salonunda verilen mevlit yemeğiyle barıştırılırken, Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.
“BU BARIŞ HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”
Barış yemeğinde konuşan Şeyh Selman Bağdu ‘’Malumunuz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. 20 yıl önce birbirini kardeş gibi seven insanlar arasında bir kaza sonucu elim bir olay yaşandı. Tabi bu bana 2-3 yıl önce sirayet etti ama araya pandemi girdi. Pandemi sonrası ve sonrası çok istişare ettik. Aileler arası küskünlükler ister istemez insanları da etkiliyor. Menfur bir olay sonucu olan bir şeyde sağ olsun yöre dinamiklerini kırmayarak böyle bir barış gerçekleştirdiler. Olay husumete dönüşmesin diye bugün bir mevlit yemeği de verdiler. Allah onlardan razı olsun. Bugün bu barış hepimizin yüzünü güldürdü. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz istiyoruz ki bizim yöremiz her zaman güzelliklerle ve iyiliklerle anılsın’’ dedi.
Kanaat önderi Kenan Konaç ise: “20 sene evvel olan bir olanı barışa çevirdik. Şeyh Selman Bağdu’nun vesilesiyle dolayısıyla hepimiz bir araya geldik. Akrabalarımız da bizi kırmadılar. Alikanlıların da almış olduğu karara binaen biz bu aile ile barışı sağladık. Şeyh Selman Bağdu’da vesile oldu bu barışa. Kendisine teşekkür ediyorum. bu barış onlar için, bizim için bütün insanlar için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok