CANSUYU’NDAN GAZZE’YE DESTEK
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Gazze’de yaşanan insani dramın başladığı 7 Ekim’den bu yana yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini açıkladı.
Köylü, Bangsomoro Hükümeti heyetiyle genel merkezde gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze’ye ulaştırılan 1500 tondan fazla yardım malzemesi ile 80 ülkeye yayılan küresel yardım faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı.
Türkiye’nin önde gelen insani yardım kuruluşlarından biri olan Cansuyu Derneği, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarındaki mağdur halklara destek elini uzatmaya devam ediyor. Dernek Genel Başkanı Köylü, Filipinler-Bangsomoro Hükümeti (BARMM) heyetini ağırladığı görüşmede, yürütülen bölgesel ve küresel yardım projelerini detaylarıyla anlattı.
''7 EKİM'DEN BU YANA YARDIMLARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR''
Gazze’de savaşın başladığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber ettiklerini vurgulayan Köylü, “7 Ekim’de savaş başladığı andan itibaren sıcak yemek dağıtımlarına başladık ve o günden bu yana kesintisiz sürdürüyoruz” dedi. Yardımların sadece gıda ile sınırlı kalmadığını belirten Köylü, Cansuyu’nun kendi kurduğu fırınlarda ürettiği ekmekleri, tankerlerle içme sularını, tüp istasyonlarında doldurulan mutfak tüplerini ve sebze-meyve dağıtımlarını her gün Gazze halkına ulaştırdıklarını aktardı. Bugüne kadar 1500 tondan fazla yardım malzemesinin Gazze’ye sevk edilerek dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti. Gazze’ye yönelik yardımların ölçeğini artırma hedefinde olduklarını söyleyen Köylü, Mısır’da ikinci büyük yardım dalgası için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. “Mısır’da Gazze’ye sokmak üzere yaptığımız yardım çalışmaları hızla devam ediyor. Refah Kapısı her açıldığında, gıda başta olmak üzere çok miktarda acil yardım malzemesi gönderiyoruz. Çok daha büyük bir yardım organizasyonu için hazırlıklarımız sürüyor” diyen Köylü, yardım malzemelerinin lojistik merkezlerde hazır bekletildiğini ve uygun her fırsatta Gazze’ye ulaştırıldığını dile getirdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok