FISTIK HASADI DEVAM EDİYOR
Batman’da fıstık hasadı devam ederken bu yıl rekoltenin yüksek olması üreticinin yüzünü güldürüyor.
Kentin önemli geçim kaynakları arasında yer alan fıstık hasadında sona gelinirken hasadın bu ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün yaptığı açıklamada, bu sene fıstıkta rekoltenin beklenenin üstünde olduğunu belirtti.
İl genelinde her geçen gün fıstığın yaygınlaştığını ifade eden Gün, “İlimiz genelinde fıstık hasadını başlattık. İlimizde fıstık ekimi yaygınlaştı. Bunun yaygınlaşmasının sebebi devletin destekleridir. Şu anda 60 bin dekar fıstık alanına sahibiz. 60 bin dekar fıstık alanımız 0-30 yaş arasındaki fıstık alanlarımızdır. Şu anda dönümde ağaç başı yıllara göre değişmekle beraber ekonomik verimliliğe gelen ağaçlarımızdan 15-30 kilogram arasında ürün almaktayız.” dedi.

Eylül ayının sonuna kadar hasadın devam edeceğini aktaran Gün, “Bu sene fıstığın rekoltesinin yüksek olması sebebiyle piyasada fıstıkta biraz fiyat düşüklüğü oldu. Kuru fıstık olarak 50 liradan şu anda satışı yapılmaktadır. Geçen yıl fıstığın kilo fiyatı 80 liraya kadar çıkmıştı. Bu sene çok verimli bir yıldayız. Rekolte yüksek. Ağaç başı ortalama 15 kilo alma ihtimali var. Çiftçilerimiz de verimden memnundur. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak teknik ekiplerimizle birlikte verimin artması adına çiftçilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok