BESOB’tan akaryakıt zamlarına tepki
BESOB’tan akaryakıt zamlarına tepki
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara akaryakıt zamlarının tarımdan ulaşıma her sektörü olumsuz etkilediğini belirterek tepki gösterdi.
Kara yaptığı açıklamada: “Bu yılbaşında itibaren motorin fiyatları ortalama 50 kuruş artmış, akaryakıt zamları tarımdan ulaşıma her sektörü olumsuz etkilemektedir. Yine aynı şekilde ulaştırma sektöründeki esnafımızda etkilemiştir, ticari araçlara mutlaka akaryakıt desteği verilmelidir. Bütün girdi maliyetlerinin döviz olması artık esnafımızın ayakta duramaz olduğunu belirtmek istiyoruz.
Her gün yapılan zammın da asla çözüm olmadığını kalıcı ekonomik çözümlerin gerektiğini ve yapılan her zammın esnaf ve vatandaşı biraz daha fakirleştiğini bilmesini istiyoruz. Bugün hala asgari ücretin 1603 TL olduğunu unutmayalım. Ve esnafımızın büyük sorunu toplumda en çok kesimin Bağkurlu esnafı olduğu unutuluyor. Bu nedenle Bağkur emeklisinin aylık maaşı mutlaka asgari öretin altında olmaması gerekmektedir. Ayrıca Bağkurlu esnafımızın borcunu ödeyip emekliye ayrılmak binlerce esnafımız bulunmakta bunlar için çok acil olarak bir düzenleme yapılmalıdır.
Bugün ilimizin en önemli sorunu neredeyse her sokak başında açılan küresel market zincirlerinin olması bunlar ilin ekonomisine çok ciddi bir şekilde zarar verdiğini bunlara artık hiçbir şekilde ruhsat izni verilmemeli, ruhsatı olanlarının da derhal iptal edilmesi elzemdir” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok