Batman’da İHA ve Drone kullanımı yasaklandı
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde herkes tarafından kolay temin edilen Sivil İnsansız Hava Araçları olan (İHA ve Drone) kullanımını yasakladığı duyuruldu.
Yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılacağının belirtildiği açıklamada, Batman ili sınırları içerisinde İHA veya Drone satan, satın alan, temin eden veya kullanan şahısların gerekli kayıt ve tescil işlemlerini yaptırdıktan sonra en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmekle yükümlü oldukları belirtildi.
Açıklamada, İHA veya Drone kullanımının yasak olan yerler şöyle belirtildi:
“İlimiz merkez ve ilçe sınırları içerisinde bulunan; valilik, kaymakamlıklar, MİT Bölge Müdürlüğü, askeri bölge ve lojmanları, adliye binası, Emniyet Müdürlüğü, NATO Akaryakıt Tesisi, kamu kurum ve kuruluşları, TÜPRAŞ Rafine Tesisleri ve TPAO, petrol sahaları, baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Helikopter pistleri üzerinde, Batman Havalimanı’nın Meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İHA ve Drone kullanımı yasaklanmıştır.”
İzin alınmadan gerçekleştirilen uçuşlara yönelik adli ve idari işlemler yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Bu kararın uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişiler hakkında fiil ve eylemleri ayrıca bir suç oluşturmuyorsa; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.” denildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok