GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırıldığı bildirildi.
Açıklamada; “Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir.” denildi.
“Şikayetlerinizi Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz."
Tuketicilerin aldıkları ürünlerde daha hassas ve dikkatli olmalarını isteyen Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, vatandaşların gıdalar ile ilgili şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istedi.
Coşkun; "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." (Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 02KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 032025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 04MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 05Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 06BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 07ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 08TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 09AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1032 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 11HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 12METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 13Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 14İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 15ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK




Henüz Yorum yok