Kanaldan su alamayan çiftçiler yetkililere seslendi
Batman merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan faydalanamadıklarını ve kurumak üzere olan tarlalarını kendi imkânlarıyla suladıklarını belirterek, yaşadıkları soruna çözüm bekliyor.
Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan hiçbir fayda görmediklerini ve bu nedenle tarlaları kurumasın diye 24 saat nöbet tutarak, kendi imkânlarıyla traktörle kanaldan su çektiklerini belirten çiftçiler, yetkililere seslenerek, sorunlarının çözülmesini istediler.
Yaşadıkları mağduriyeti anlatan çiftçiler, sorunlarını defalarca basın yoluyla ve yetkilileri arayarak bildirmelerine rağmen kimsenin herhangi bir çözüm bulmadığını ifade ettiler.
Tarlalarının altından geçen su kanalının havuzlarına vana vurulmadığı için sudan yararlanamadıklarını, bu nedenle yüzlerce dönüm mısır tarlası kurumasın diye traktörle 24 saat nöbet tutarak tarlasını suladığını belirten çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, yetkililerin soruna el atmasını istedi.
DSİ’nin kendilerine kazandırdığı bu projenin hizmetini yüklenen firmaların işlerini yapmaması nedeniyle su alamadıklarını ifade eden Gönülaçar, sulama birliğinin işini yapmadığını ileri sürerek, kendilerinden yapılmayan hizmetin parasını da istediklerini söyledi.
Çiftçiler için yapılan su kanalından yararlanamamanın sıkıntısını yaşayan Gönülaçar, “Kanaldan su alamıyorum. Suyun kanaldan gelmesi gerekirken, kendi imkânlarımla 4 gündür günde 250 TL mazot parası ödeyerek mısırımı suluyorum. Kanaldan su alacağıma yaptığım borudan su alıyorum. Su almam için kanala vana vurulması gerekiyor ama vurulmuyor. Daha önce tarlalarımızı kuyu suyu ile suluyorduk. Kuyu suyunu da ya elektik ya da traktörle çalıştırıyorduk. Traktörle çalıştırdığımız zaman mazot parası çok gidiyordu. Elektrikle çalıştırdığımız zaman o gider daha fazla oluyordu. Şimdi kanaldan su akıyor ama su alamıyoruz. Bir vana takmıyorlar, bu yüzden su alamıyoruz.” dedi.
“Valimizin buna el atmasını istiyorum”
Sorunlarını dile getirmelerine rağmen yetkililerin konuyla ilgilenmediğini ileri süren Gönülaçar, “200 metre boru aldım. Suyu tarlama veriyorum. Vermesem bütün mısırım kuruyup gidecek. 3 bin TL’ye boru aldım. Günlük 250 TL mazot yakıyorum. 4 gündür sulama yapıyorum, 4 bin TL masrafım oldu. Gece gündüz 2 kişi burada nöbet tutuyor. Sayın Valimizin buna el atmasını istiyorum. Kendi tarlamı kurtardım diyelim, öbür çiftçilerin yüzlerce dönüm tarlaları var, hepsi kurumak üzere. Bir vana vursalar suyu alabileceğiz. Vana vurmadıkları için basınç yapamıyor ve suyumuz gelmiyor. Bu şekilde 10 bin TL’ye kadar zararımız olacak. Yetkililerin buna el atmasını istiyoruz. Daha önce sorunumuzu dile getirdik ama kimse gelmedi.” diye konuştu.
“Su var ama faydalanamıyoruz”
Tarlada su işiyle uğraşan Fırat Hamarat ise şu ifadeleri kullandı: “Normalde su gelse 2 günlük sulamamı yapıp, eve gideceğim. 10 gündür gece gündüz buradayım. Su var ama faydalanamıyoruz. Yetkililerin buna bir el atması lazım. Burada perişan olduk. Gece gündüz burada yatıp kalkıyoruz. Kendi imkânlarımızla boru aldık, 200 metre boru çektik. Traktörle su çekiyoruz, perişan olduk. Sadece bir vana takacaklar o kadar. Yazık günahtır, hepsi kurumuş, gitmiş.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 02AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 03KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 04BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 05Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 06EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 07BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 08HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 09“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 10“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 11BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 12BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 13BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 14BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 15CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM




Henüz Yorum yok