“Tansiyon düşürülmeli”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, belediyeye kayyum atanması sonrası Batman’da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Seçme ve seçilme hakkının korunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Ya adaylık kriterleri yeniden düzenlenmeli ya da seçilen kişilerin, halkın iradesine uygun olarak görevde kalmalarına saygı gösterilmelidir. Kimse sokakları panayır alanı çevirmeye hakkı yok toplu yaşam alanları zarar vermek kimseye fayda vermez. Gençler sizler bizlerin geleceği olarak görüyoruz. Güzel Batmanımıza bunu yapmanıza hakkınız yok” dedi.
“BATMAN EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK KAYIP”
Batman’da yaşanan olayların kentin ekonomisini ve halkın günlük yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Yılmaz, “Caddeler kapatılmış, esnaf dükkânını açamaz hâle gelmiş durumda. Bu durum, esnaf için olduğu kadar Batman ekonomisi için de büyük bir kayıp. Esnafın daha fazla mağduriyet yaşamaması için olayların bir an önce son bulması şart” diyerek, kentteki tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu.
‘ÇOCUKLARIN ELİNE KALEM YAKIŞIYOR”
Yılmaz, gençlerin ve çocukların olaylarda yer almasını da eleştirerek, “Çocukların ve gençlerin eline taş değil, kalem yakışır. Bu tür olayları geniş bir perspektiften ele alarak, gençlerimizi korumak ve onlara sağlıklı bir gelecek sunmak hepimizin sorumluluğu. Batman’da artan gerginlikle birlikte sokaklar adeta savaş alanına döndü. Batman halkı, normal yaşantısına dönmek istiyor. Siyasi parti temsilcileri ve yetkililer olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu olayların sona ermesi için herkes elini taşın altına koymalı” ifadeleriyle sağduyu çağrısında bulundu.
Görevden alınan belediye başkanının yargı süreci sonuçlanana kadar sağduyulu olunması gerektiğini belirten Yılmaz, “Kırarak, dökerek ve yakarak bir yere varamayız. Bu durum, en çok halkımıza ve esnafımıza zarar veriyor. Batman için, Batman halkı için sağduyuyu elden bırakmamalıyız” dedi.
Etiketler : #Tansiyon,#düşürülmeli,
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok