BATMAN'DA BİR İLK
İlk defa bir hastaya insülin pompası takıldı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyabet tedavisinde ilk defa bir hastaya insülin pompası takıldı.
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Diyabetes Mellitus (Şeker) hastalığıyla mücadelede yeni bir adım atıldı. Hastanede görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Soylu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, teknolojinin diyabet tedavisindeki önemi vurgulandı.
DİYABET TEDAVİSİNDE İNSÜLİN POMPASI TEDAVİ
Diyabet, dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olup, etkilediği organ ve sistemlerle ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir. Hastalığın iyi yönetilmesi için yapılan eğitimde, özellikle insülin bağımlı (Tip 1 diyabet) ve insüline zaman içinde bağımlı hale gelen (Tip 2 diyabet) hastalarda teknolojinin sunduğu avantajlara odaklanıldı.
KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTIYOR
Dr. Soylu, “Diyabet hastalarının düzenli takibi, kişiye özel tedavilerin uygulanması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi, bir dizi komplikasyonun önüne geçilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Özellikle insülin kullanması gereken hastalar için sıkı glukoz takibi önemlidir. Bu noktada, teknolojinin sunduğu şeker takip ölçüm sistemleri ve insülin pompası, hastaların yaşamını kolaylaştırmakta ve komplikasyon riskini azaltmaktadır ” dedi.
HASTA İÇİN BAŞARILI TEDAVİ
Hastanede, insülin pompası tedavisinin ilk kez uygulandığı bir hasta için sürecin başarıyla tamamlandığını belirten Dr. Soylu, “İleri teknoloji insülin pompası tedavisi, hastamızın kontrollerinin mükemmel düzeyde çıkmasına vesile oldu. Bundan sonra da hastanemiz, diyabet alanındaki teknolojik yenilikleri uygun vakalarda kullanmaya devam edecek. Diyabet hastalarının hayatını kolaylaştıran bu teknolojik gelişmeler hastaların sağlık kontrollerinde ve tedavilerinde önemli bir destek sağlamaktadır. Fakat Ülkemiz koşullarında bahsi geçen teknolojilerin kullanımının geri ödemesinin maalesef sınırlı kapsamda olduğunu belirtmekte de fayda vardır” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 02OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 03KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 04Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 05Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 06TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 07Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 08ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 09TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 10Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 11MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 12YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI
- 13İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI
- 14YEŞİLAY’DAN VALİ CANALP’A ZİYARET ETTİ
- 15BESOB’dan İŞKUR’a 'istihdam' ziyareti




Henüz Yorum yok