BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
TOPLU ULAŞIMA 5 YENİ OTOBÜS DAHA
Batman Belediyesi filosunu büyütmeye devam ediyor.
Yeni alınan 5 otobüsle birlikte belediyeye ait araç sayısı 95’e yükseldi.
Batman Belediyesi, kent içi toplu ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale gelmesi için araç filosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda belediye filosuna 5 yeni toplu taşıma otobüsü daha kazandırıldı.
12 METRELİK MODERN OTOBÜSLER HİZMETE GİRDİ
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda alınan 12 metre uzunluğundaki modern otobüsler, Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından filoya dahil edildi. Yeni araçların 110 yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi.
OTOBÜS SAYISI 95’E YÜKSELDİ
Yeni araçların hizmete alınmasıyla birlikte konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 2017 yılında Batman Belediyesi’ne ait otobüs sayısının 21 olduğunu hatırlatarak, bugün bu sayının 95’e ulaştığını ifade etti.
GÜVENLİK VE ÇEVRE DOSTU DONANIM
LED aydınlatma sistemleri ve gelişmiş güvenlik donanımlarına sahip otobüslerin düşük emisyon oranları sayesinde çevre dostu olduğunu belirten Canalp, araçların yolculuk güvenliğini artıran ekstra güvenlik paketleriyle donatıldığını söyledi.
GÜNLÜK 60 BİNE YAKIN YOLCU TAŞINIYOR
Batman’da 32 hat üzerinden 45 mahalleye ve 26 köye ulaşım hizmeti verildiğini belirten Canalp, belediye otobüslerinden günlük yaklaşık 60 bin vatandaşın yararlandığını ifade etti. Canalp, 2025 yılı boyunca 21 milyon 834 bin 300 kişinin belediye otobüslerini kullandığını açıkladı.
KÖYLERE DE TOPLU ULAŞIM SAĞLANIYOR
2023 yılının Mart ayında başlatılan uygulama ile 6 ayrı hat üzerinden 26 köye ulaşım sağlandığını belirten Canalp, belediyenin toplam 95 araç ve 199 şoförle toplu ulaşım hizmeti sunduğunu söyledi.
Canalp ayrıca BATUS sistemi, akıllı duraklar, kiosk cihazları ve mobil uygulamalarla vatandaşların ulaşım bilgilerine anlık olarak ulaşabildiğini, yakın zamanda Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin de hizmete gireceğini kaydetti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok