Suriyeli selzedelere yardım kampanyası başlatıldı
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu tarafından ağır şartlar altında ve çaresizlik içinde yaşam mücadelesi veren Türkiye sınırındaki Suriyeli selzedelere battaniye ve hijyen paketi kampanyası yardımı başlatıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Betül Şat, tüm Batmanlıları kampanyaya destek vermeye çağırdı.
Şat, "Müslüman olmanın getirdiği sorumluluk gereği, ağır şartlar altında ve çaresizlik için de yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebze çözüm sunabilmek için battaniye ve hijyen paketi kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bir battaniye ve hijyen paketinin ücreti 50 TL'dir. Batman'ın duyarlı halkını kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaraları birlikte saralım. Şüphesiz ki iyilikler Allah'ın katında zayi olmaz." dedi.
"Kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriliyor"
Batman İHH Hanım Kollarından yapılan açıklamada ise Hatay Reyhanlı'da bin çocuğa atkı, bere ve çorap yardımında bulunulduğu belirtildi.
Suriyeli mültecilerin yardım beklediği ifade edilen açıklamada, "Uzun yıllardır Suriye'de süregelen savaşta yüzbinlerce kayıp yaşanmış ve savaşın göçe zorladığı kardeşlerimiz sığındıkları her yerde muhtaç duruma düşmüşlerdir. Suriyeli kardeşlerimizle ilgili toplumumuzda ne yazık ki eski duyarlılığımız azalmış bulunmaktadır. Reyhanlı kamplarında yaşayan binlerce Suriyeli kardeşimiz, kışın zor ve çetin şartlarında yaşam mücadelesi vermektedir. Soğuktan korunmak ve kendilerini sıcakta tutmak için en basit eşyalardan bile mahrum durumdalar. Bu duyarlılığı tekrar arttırmak için gerçekleştirdiğimiz atkı-bere projesi ile Reyhanlı'da bulunan kamplara gidip kamplarda bulunan ihtiyaç sahiplerine yaklaşık bin adet atkı-bere yardımında bulunduk. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen sel felaketi nedeniyle kamplarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz zor durumda kalmışlardır." denildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok