35 YILLIK PAZAR YIKILDI
Batman'ın en eski pazarı, Sere Tabla yıkıldı
Huzur ve İluh Mahallelerinin kesiştiği noktada bulunan yaklaşık 35 yıllık ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı. Batman Belediyesinin hazırladığı proje modern dükkanlar yapılacak.
MODERN PAZAR YAPILACAK
Huzur Mahallesi ve İluh Mahallesinin kesiştiği noktada, DDY geçidinin yanında bulunan ve 35 yıldır özellikle dargelirli vatandaşların alışveriş mekanı olan ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı.
Belediyenin hazırladığı proje kapsamında yıkılan pazarın yerine modern bir kapalı Pazar yapılacak. Yaklaşık 130 işyerinin bulunduğu alanda yıkım çalışmalarını burada bulunan esnaflar yapıyor. Sere Tabladaki eski pazarda 25 senedir manavlık yapan 57 yaşındaki Abdurrahman Kısa, pazarın yıkılması karşısında işsiz kaldıklarını belirterek, kendilerine alternatif bir yer gösterilmesini istedi. Kısa, “6 ay içinde esnafın yeni yerinde hizmet edeceği söyleniyor; biz bu 6 ayda nereye gidelim? Bize yer ayarlanmadı ve sadece ‘çıkın’ denildi ve ‘Cumartesiye kadar kimse burada kalmayacak’ dediler” dedi. Pazar esnaflarından Hamza Aslan ise, “Burası İluh Mahallesidir ve Sere Tabla deniliyor. Buranın geçmişi 30-35 yıl öncesine dayanıyor. Yani 1985- 90 arası Pazar kuruldu.
Eskiden dükkân sayısı 137 idi. 30-40 tane esnaf da bazı iş yapamadıkları için ayrılınca bu sayı 126’ya düştü. Bu dükkânların da 70-80’ni faal durumdaydı” diye konuştu. Batman Belediyesi yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni pazarın yapımına hemen başlanacağı, Alo Tewşo Pazarı gibi modern bir pazar yerinin yapılacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok