BELEDİYE’DEN YANGIN UYARISI
Yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklıklar, Batman’da çevre yangınları riskini de beraberinde getiriyor.
Batman Belediye İtfaiyesi, özellikle şehir içi ve şehirlerarası güzergâhlarda bulunan refüj, yakın tarla, kuru ot bulunan alanlara rastgele atılan cam ve su şişesi, sigara izmaritlerinin büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.
Her yıl farklı noktalarda çıkan yangınların maddi olduğu kadar aynı zamanda ekolojik dengeyi de ciddi anlamda tehdit ettiğini hatırlatan Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sürücü ve vatandaşların çevreye karşı daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını istedi.
“KÜÇÜK BİR KIVILCIM, BÜYÜK BİR FELAKET”
Yaz aylarında kuru otların bulunduğu alanlarda meydana gelen yangınların çoğunlukla dikkatsizlik sonucu çıktığını belirten Batman Belediyesi, atılan cam parçası ya da söndürülmeden rast gele çevreye atılan sigara izmaritlerinin binlerce dönüm arazi ve ürünün yok olmasına, ağaçların yanmasına ve hayvanların yaşam alanlarının tahrip olmasına neden olabileceğini hatırlattı.
Batman Belediyesi, cam şişe, plastik su şişesinin güneş ışığı altında mercek görevi gördüğünü belirterek “Doğaya atılan her izmarit, her cam ve plastik su şişesi sadece çöplük değil; aynı zamanda yangının ilk kıvılcımı olabilir. Halkımızın çevre temizliğine ve yangın riski taşıyan atıklara karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARIM ARAZİLERİNDE HOBİ BAHÇESİ DEVRİ BİTTİ
- 02SASON BALINDA HEDEF BÜYÜME VE KALİTE
- 03İHH’DEN 61 ÜLKEYE UZANAN KURBAN ORGANİZASYONU
- 04İL BAŞKANI ÇETİN; “UYUM İÇİNDE HİZMET ÖNCELİĞİMİZ”
- 05BELEDİYEDEN YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 06“ÇİFTÇİ VE ESNAF ALARM VERİYOR”
- 07FİNANS EVİ BASKINI : 4 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08YENİ YATIRIM VE PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ
- 09“ADALETİN İZİNİ SÜRECEĞİZ”
- 10TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI 22 EKİM’DE!
- 11KÖY YOLU KISA SÜREDE YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI
- 12“Tecrit ve ihlaller yaşam hakkını tehdit ediyor”
- 13ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ
- 14BATMAN’IN KALBİ ANKARA’DA ATACAK
- 15İŞKUR'DAN İLK ÇEYREKTE İSTİHDAM ATAĞI




Henüz Yorum yok