Akel: ‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’
DBP İl ve İlçe Belediyeleri yaşanan çatışmalı süreç, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, 5 Eylülde başlatılan açlık grevi ve hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlenmesine bir tepki olarak hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlemesine ilişkin Batman Belediyesi önünden bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya DBP ve HDP Batman İl ve İlçe Yönetimi, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, İlçe ve Belde Belediye Eş Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, STK temsilcileri Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları, Batman Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda belediye çalışanı katıldı.
‘’Özgürlük için ne yapılıyorsa onu yapacağız’’
Yaşanan sürece ilişkin kısa bir açıklama yapan DBP Batman İl Eşbaşkanı Abdülbari Karaağaç, ‘’ 15 Temmuz da bir darbe yapıldı ve hemen ardından OHAL ilan edildi. Bununla beraber halkın seçtiği belediyelere de kayyum atandı. Yapmamız gereken tek bir şey var o da bu hukuksuzluklara karşı direnmek. Biz de sonuna kadar direneceğimizi belirtiyoruz. Çünkü direnerek yaşanılır. Özgürlük için ne yapılıyorsa bizde onu yapacağız’’ dedi.
‘’Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’
Kayyum atamalarına ilişkin kısaca konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, ‘’ 1 Kasım seçimlerinden bu yana ülkede nelerin yaşandığı gözlerimizle gördük. Yapılan saldırıların ve ölümlerin haddi hesabı yoktur. Bunun tek sebebi de hükümet ve ülkeyi yönetenlerdir. Biz yıllardır halk için çalışıyoruz ve hakkını de vererek çalışmalarımızı yürüttük. Yılardır örnek olabilecek bir çalışma yürüttük. Huzur ve barış için bir adım atılmalıdır’’ ifadelerini kullandı.
‘’Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’
DBP Batman İl, İlçe ve Belde Belediyeleri adına basın açıklamasını yapan Akel, ‘’Bir avuç karar vericinin iktidar hırsı ve kazancı uğruna milyonlarca insanın kaybettiği bir savaşın en acımasız günlerinden geçiyoruz. Geride bıraktığımız yüzyıl gibi bu son bir yılda da hırsları aklını aşan bir avuç ihtiyarın sonu gelmez ihtirasları uğruna binlerce gencimizi daha toprağa gömdük, gömmeye devam ediyoruz. Barış ve huzur içinde hep beraber hayatımızı ve geleceğimizi insanca ve evrensel değerlere uygun yeniden inşa etme imkanı varken, güç ve iktidarın deliye çevirdiği bir suç koalisyonu tarafından başlatılan bu savaşla, geleceğimiz karartılıyor, hayatımız esir alınıyor, bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor’’ ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 02CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 03BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 04BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 05İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 07VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 08Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 09ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 10“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 11PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 12SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 13BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE
- 14Şehir İçi Trafikte Süper Mario Oyunu
- 15TPAO PETROLSPOR’DAN NAMAĞLUP ŞAMPİYONLUK




Henüz Yorum yok