ÜRETEN, İSTİHDAM EDEN KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR
Yaşamın her alanında kadınların yanında olan Batman Belediyesi, girişimci ve üretken kadınlara her konuda destek sağlıyor.
Üretimin yanı sıra ekonomiye katılımlarını sağlamak amacıyla kadın girişimcilere yönelik kurulan kooperatif sayısı her geçen gün artıyor. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin teşvik ve destekleriyle farklı yaş grubunda bulunan, çoğunluğu evli ve çocuklu olan kadınlar düşük sermayeli, orta ölçekli yapıyla bir araya gelerek kooperatif kuruyor. Aralarında; tarımdan tekstile, gıdadan el sanatlarına, çocuk bakımından hediyelik eşyaya kadar 13 farklı alanda faaliyet gösteren kooperatiflerde yapılan ürünlerin üretim ve satışında birçok kadına da iş imkânı sağlanıyor. Kooperatif aracılığıyla üretilen ürünler şimdiden siparişlere yetişemez hale geldi. Taze ve hijyenik koşullarda üretilen ürünlerin bazıları şehir dışına ve hatta yurt dışına bile gönderiliyor.
Özellikle Sason ilçesinde kurutulmuş çilek çerezlik olarak ilk sıralardaki yerini aldı. Sadece 2021 yılı içerisinde; Hasankeyf Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi, Sason Girişimci Kadınlar Kooperatifi, Kozluk Erzen Kadın Girişimi Kooperatifi, Beşiri Kadın Girişim Kooperatifi, Toplum Değişme Kadın Kooperatifi, Hanımeli Kadın Girişim Üretim Kooperatifi, Batman Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Kooperatifi, Tarımda Kadın Eli Kadın Girişimi Kooperatifi, Üreten Melek Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi, Petrolkent Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi, Evrensel Yaşam Kadın Kooperatifi, Gercüş Üreten Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi ve Bilmek Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi olmak üzere 13 kooperatif faaliyete geçti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 02CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 0328 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 04Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
- 06Üniversitedeki kadro iptali Ankara gündeminde
- 07BİR DAMLA KAN, BİR ÖMÜR UMUT
- 08KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 09ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 10“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 11CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 12BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 13BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 14İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 15BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ




Henüz Yorum yok