Suriyeliler için toplanan yardımlar gönderildi
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu bileşenleri, Suriye İçin Acil Yardım Toplama Merkezi'nde yaklaşık bir aydır toplanan yardımları Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere gönderdi.
Uğurlama törenine, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, 16 STK temsilcisi ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı duanın ardından Suriyeli bebekler için bir TIR bebek bisküvisi ve bir TIR yardım malzemesi olmak üzere 2 TIR yardım, gönderildi.
Törende, STK'lar adına basın açıklamasını okuyan İHH Batman Şube Başkan Hüseyin Şansi, 2011 yılında Suriye’de başlayan ve daha sonra iç çatışmaya dönüşen olaylarda ne yazık ki en büyük zararı başta bebek, çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere sivillerin gördüğünü belirtti.
Şansi, "Yüz binlerce Suriyeli bu çatışmalarda ve ağır bombardıman altında hayatını kaybetmiş, milyonlarca Suriyeli de evlerini terk ederek, başka bölge veya ülkelere göç etmiştir. Bu süreç içerisinde yüz binlerce bebek, çocuk da annesiz, babasız kalmıştır. Halen Suriye içerisinde veya sınır boylarında naylonlardan, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimizin önemli bir kısmı annesini, babasını kaybetmiş bebek ve çocuklardan oluşuyor. Neredeyse her çadırda birden fazla yetim veya öksüz çocuk bulunmaktadır. Yetim veya öksüz kalan çocuklar yakınlarından kim hayatta kaldıysa onlarla birlikte bu zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışmaktadır." dedi.
Suriyelilere hep destek olduklarını dile getiren Şansi, "Bugüne kadar gerek ülke genelinde gerekse de Batmanımızda duyarlı ve yardımsever insanlarımız Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. En son İHH’nın Suriyeli kardeşlerimiz için ekmek üreten fırınlarının un yetersizliği nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalması üzerine yapılan kampanyayla ve Batmanlı kardeşlerimizin de katkılarıyla binlerce TIR'lık un yardımları toplanmış ve fırınlar tekrar ekmek üretmeye başlamıştır. 16 STK tarafından 'Suriye İçin Acil Yardım Merkezi' kurulmuştur." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TAN BAYRAM ÖNCESİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ SUNUMU
- 02VALİ CANALP BASIN MENSUPLARIYLA İFTARDA BULUŞTU
- 03ASIRLIK MUSHAFLAR BATMAN’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
- 04ÖZEL KALPLER, ÖZEL SESLER MÜZİK DİNLETİSİ
- 05YESEVİ HAREKETİ 150 ÇOCUĞU GİYDİRDİ
- 06BAKAN IŞIKHAN, BATMAN’DAYDI
- 07VALİ CANALP “SAĞLIK ÇALIŞANLARI UMUDUN TEMSİLCİSİ”
- 08NARKOTİK OPERASYONU: 8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 09İL BAŞKANI YILMAZ’DAN TIP BAYRAMI MESAJI
- 10NASIROĞLU, TARİHİ MUSHAF SERGİSİNİ İNCELEDİ
- 116 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ
- 12PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 13VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 14TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 15İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI




Henüz Yorum yok