BAĞKURLULARA BÜYÜK MÜJDE
Vergi, SGK prim borcu, trafik cezası başta olmak üzere devlete olan çeşitli borçların yeniden yapılandırılarak peşin ya da taksitle ödenmesine imkân sağlayan 7326 sayılı yapılandırma yasası geçmişe dönük prim borcu olan ve borcu nedeniyle primleri dondurulan yüz binlerce Bağkur’lu için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren yasadan yararlanmak için 1 Temmuz'da başlayan başvurular Bağ-Kur’lularda1 Kasım tarihinde sona erecek.
Yasa Bağkur’lulara iki yönden avantaj sağlıyor. Birincisi, prim borcunu ödemek istemeyenlerin borçlu oldukları dönem donduruluyor yani borç gözükmüyor, siliniyor. Bu kişilerin başvuruda bulunması ise gerekmiyor. İkincisi ise daha önce dondurulan sigortalılık surelerini ihya (canlandırma) etmek isteyenleri kapsıyor. Borcunu ödeyecek olan bu kişilerin büyük indirim imkânı sağlayan yapılandırma için başvurmaları gerekiyor. Emeklilik dilekçesi verip hemen maaş alabilme imkânları doğuyor.
Ayrıca dondurulan sigortalılık süresini ihya etmek isteyenlerin ödeyecekleri borç, borçlu olunan yılın primine göre yapılacak. Sadece borcun anaparasına yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) baz alınarak enflasyon farkı eklenecek. Bu yolla yüzde 60-70 arası avantaj sağlanacak. İhya için çıkarılan borcun tamamının ilk taksit süresi içinde ödenmesi gerekecek. Böylece dondurulan primler emekliliğe sayılacak. Primi yeten hemen emekli olabilecek. SGK'ya olan borçların ilk taksit ödeme süresi ise ekim ayı olarak belirlendi. İhya için başvuranlar borcun tamamını 1 Kasım'a kadar yani ekim ayı içinde yatırabilecek.
Son olarak bankalar ile imzalanan protokolle yapılandırma borcunun ödenmesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vadeyle, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkânı sunulacak.Kredi taksitleri, bağlanan emekli maaşından kesilerek ödenebilecek. Büyük avantajlar sağlayan bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok