“Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldık”
Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, yaklaşık 2 ayda şehre toplam 52 bin 732 ton asfalt döküldüğünü söyledi.
Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldıklarını belirten Aksoy, “İki önemli projemiz var: Esentepe projesi ve Yaşar Kemal Parkı projesi. Bizler 100 milyon lira borç ile devraldık. Belediyenin bugünkü mali yapısıyla bu parkları yapmamız kısa sürede mümkün değil. Esentepe Parkı’nı Çevre Bakanlığımız yapacak. Yaşar Kemal Parkı’nı da Bursa Belediyesi üstlenecek.” dedi.
İLKHA’nın gündeme getirdiği birçok kişinin ölümüne neden olan İluh Deresi ile ilgili ıslah çalışmaları yapılacağına değinen Aksoy, gelecek hafta Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından bir heyetle dere ile ilgili projeyi görüşeceklerini dile getirdi.
Aksoy, belediye araçlarına bomba bırakan kişilerle çalışmayacağını ifade ederek, “Şu an terör örgütüne üye olmaktan, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten aranıp da belediyede çalışan var. Bunlarla yolumuza devam edemeyiz. Savcılıktan aranan ve kanun kaçağı olan, hırsızlık, arsızlık yapan, işe gelmeyip işi sabote eden ve takıma ayak uydurmayan varsa bunlarla çalışmam mümkün değil. Çünkü burası babamızın çiftliği değil. Belediyenin arabasında bomba çıktı bu şehirde. O bombanın oraya konmasına vesile olan, yardım eden adamla çalışmam. Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan aranan bir kişinin belediyede çalışan olduğu konusunda bilgi geldi. Teyit edeceğim. Eğer bu bilgi doğruysa gerekeni yapacağım.” şeklinde konuştu.
Ayrıca Aksoy, belediyede bir yıldır maaş alamayan 314 işçiye bir milyon 645 TL ikramiye ödediklerini sözlerine ekledi
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 02ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 03SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 04EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 05BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 06ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 07BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 08Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 10DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 11M. FEYYAZ EKMEN VEFATININ 5. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI
- 12AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI İNCELENDİ
- 13CEM ŞİVAN ERGÜL SARAYBOSNA’DAN BÜYÜK ÖDÜLLE DÖNDÜ
- 142 GÜNDE 12 KAMYON ATIK TAŞINDI, 50 TONLUK TEMİZLİK YAPILDI
- 15Yedi-İki Robotik ve Teknoloji Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu




Henüz Yorum yok