"Batman'ın tıp fakültesine ihtiyacı var"
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada, üniversitedeki huzurun bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyleyen Durmuş, proje ve hedeflerini aktardı.
Durmuş, "Üniversite ile ilgili büyük hedeflerimiz var. İnşallah üniversiteye tıp fakültesi kazandırmaya çalışıyoruz. Hasankeyf Turizm Meslek Yüksek Okulunu açmaya çalışıyoruz. Turizmin bizde 4 yıllığı var, 2 yıllığını açmaya çalışıyoruz. Hasankeyf'te bir uygulama otelimiz var, onu açmaya çalışıyoruz. Sason'da Milli Eğitimin bize bağışladığı bir yerde eğitime başlayacağız. Kozluk binamız bitti, orada eğitime başlayacağız. Şu anda okulun malzemeleri alınmaya başlandı. Orada Kozluk'u canlandıracağız. Beşiri ile beraber bir meslek yüksekokulu kurulması için sanat okulu olan organize sanayide bir tane de meslek yüksekokulu kurmaya çalışıyoruz. Gercüş'e adalet yüksekokulu açmak için dosya verdik. Bunun yazısını YÖK'e yolladık." dedi.
Büyük işlerle anılmak istediklerini ifade eden Durmuş, "Batman Üniversitesinin çalışmalarıyla ön plana çıkmasını istiyoruz. Batman, buraya bir tıp fakültesinin kurulmasını hak ediyor. Batman'ın ivedilikle bir tıp fakültesine ihtiyacı var. Tıp fakültesi olmasa da en azından ilk olarak bir araştırma hastanesi kurulabilir, belki daha sonra tıp fakültesine geçilebilir. Bir üniversite dışarıdan öğrenci çektiği müddetçe büyür. Yabancı öğrencilerin buraya gelmeleri gerekir ki buranın kültürünü kendi şehirlerinde, kendi kültürlerini de Batman'da tanıtsın. Batman'da yabancı öğrencileri çekecek tıp, eczacılık, dişçilik, hukuk fakültesi gibi bölümlerin açılması gerekiyor. Bunlar açılırsa Türkiye'nin her tarafından buraya öğrenci gelir." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’ın Tepkisi Geri Adım Attırdı: Amedspor Özür Diledi!
- 02ÇETSOS KURUYEMİŞ’TEN 4. ŞUBE ATAĞI
- 03YAZLA BİRLİKTE ÇİÇEKLERE İLGİ ARTTI
- 04ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI YAĞIŞA RAĞMEN SÜRÜYOR
- 05ÇOK SAYIDA RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
- 06YAPICIOĞLU’NDAN “SUMUD FİLOSU” ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN ŞANSİ “YÜRÜYÜŞÜMÜZ İNANÇ VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR”
- 08Esnaf odası sağlık alanında önemli bir protokole daha imza attı.
- 09ETKİNLİK SONRASI YOĞUN TEMİZLİK MESAİSİ
- 10SÜREÇ KRİTİK, BASIN ÖZGÜR OLMALI
- 11EMEKÇİLER MEYDANLARA AKTI
- 12BATMAN ÇAYI, TRAFİĞE KAPATILDI
- 13ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARI BAŞTAN SONA YENİLENDİ
- 14BEŞİRİ CEZAEVİ’NİN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR
- 15Sendikalar ve STK’lar Batman’da 1 Mayıs’ta birleşti




Henüz Yorum yok