VALİ ŞAHİN " CİDDİ ÖLÜMLER YAŞANABİLİR"
Üzücü haberi Vali Şahin verdi: Ciddi ölümler yaşanabilir!
Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Coronavirüs salgını Batman’da artmaya devam ediyor, Delta Varyant’ı sayısı 8’den 200’e çıktı. Vali Şahin aşı çağrısı yaparak kurallara uymayanlara da ciddi cezalar verileceğini söyledi.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Covid-19 salgını ile ilgili son bilgileri paylaştı. Gülistan Caddesi başında İl Sağlık Müdürlüğünün aşı noktasını ziyaret eden Vali Şahin, durumun vahim oldu söyledi.
Belediye Başkan Yardımcılarının ve yöneticilerin aşı olduğu noktada vatandaşşara seslenen Şahin “teşvik, denetim ve ceza-i işlem olacak” dedi. Ciddi ölümlerin, yoğun bakım ve entübe durumunun yeniden artmasından korktuklarını belirten Vali Şahin, kent genelinde vaka sayısında çok ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Tümü Delta Varyantı olmak üzere vaka sayısı 100 binde 50’olerden 200’e çıkarken, yatan hasta, yoğun bakım ve entübe tedavi gören hastalarda da çok belirgin bir artışın olduğunu belirtti.
Geçen sene Kurban Bayramı sonrası vaka sayısında patlamanın olduğu Batman’da yine Kurban Bayramı sonrası benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını belirten Vali Şahin, “Kurban Bayramında maalesef yine korktuğumuz oldu ve vaka sayısında çok ciddi artış yaşandı. Aşıya karşı olan duyarsızlık, tedbirlerin unutulması yüzünden yeni ölümler, vakalar oldu. 200 civarında vakamız var, Entübe bayram öncesi sıfır iken şuan 6 entübemiz var. Bunlar rakam değil, insandırlar. Umursanmayan kurallar yüzünden yine insanlar can çekişiyor. Böyle giderse kapanmalar ve kısıtlamalar yeniden olabilir. Esnaf bunu kaldıramaz. İlçelerimizde Gercüş ve Hasankeyf’te aşılama oranı yüksek iken vaka sayısı düşük. Batman merkez ise tam tersi durumda. Herkesi aşıya çağırıyoruz, gerekirse esnaflar toplu aşılama etkinlikleri düzenleyebilir. Ciddi bir duyarlılık lazım. Denetimleri yoğun bir şekilde arttırıp gerekirse ceza vereceğiz” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KARİYER GÜNLERİNDE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
- 02ŞAH-MAR’DAN TİMOKLULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 03“BATMAN’IN YÜZYILLIK GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 04CENAZE HİZMETLERİNDE KESİNTİSİZ DESTEK
- 05BAŞKAN ÇETİN “BATMAN’IN GELECEĞİNİ ORTAK AKILLA İNŞA EDECEĞİZ”
- 06BİR ZEHİR TACİRİ DAHA YAKALANDI
- 07İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 08BEL VE BOYUN FITIĞINDA AMELİYATSIZ VE KAPALI TEDAVİ DÖNEMİ
- 09VALİ CANALP, KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
- 10Batman Engelliler Spor Kulübü Başkanı Kaya’dan sezon sonu değerlendirmesi
- 11ADLİYE ÖNÜNDE ''ADALET'' ÇAĞRISI''
- 12“KÖYLERİMİZİN HER İHTİYACI BİZİM SORUMLULUĞUMUZDUR”
- 13PETROLCITY AVM’DEN 2 OTOMOBİL KAMPANYASI BAŞLADI
- 14SAADET’TEN EĞİTİM HAMLESİ
- 15BATMAN CEZAEVİ’NDEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER MECLİS GÜNDEMİNDE




Henüz Yorum yok