ŞAHİN'DEN TAM NOT
Vali Hulusi Şahin, katı atıklardan çıkan metan gazını depolayarak elektrik üretimi gerçekleştiren ‘Batman Katı Atık Entegre Tesisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Raman sahasında daha önce vahşi depolama alanı olan çöp sahasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin’e Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Yürük, Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan, ilgili birim müdürleri ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.
Belediye Başkanlığı ile Anahtar Enerji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile vahşi depolama sahasında Biyokütle Elektrik Santrali kurularak katı atıklardan çıkan metan gazı elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Günlük çöp miktarının artırılması durumunda yıllık ortalama üretimin 50 Milyon kWh seviyelerine kadar artabileceğine dikkat çeken Anahtar Enerji A.Ş. yetkilileri, bunun da ortalama 35 bin 700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretimine denk geleceğine dikkat çekti.
Yüklenici firmanın vahşi depolama sahasının haricinde düzenli depolama sahası talebine sıcak bakan Vali Şahin; evsel, tıbbi, hayvansal ve katı atıkların düzenli depolanarak daha yüksek miktarda elektrik enerjisinin sağlanacağı çalışma için gerekli adımların bir an önce atılmasını istedi.
Daha önce kokudan yaklaşılmayan ve çöplerin yanarak çevreye büyük zarar verdiği vahşi depolama alanının Biyokütle Elektrik Santrali ile bambaşka bir hal alarak çevre felaketini önlediğini belirten Valimiz, çalışmaların aynı hızda devam etmesini istedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok